RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampen om Yukos fortsetter (Ny)

Sist oppdatert:
Handelen i Yukos-aksjen, med fengslede Mikhail Khodorkovsky i spissen, ble stoppet på Moskva-børsen etter at russiske myndigheter sikrer seg en av Yukos-enhetene. Yukos-ledelsen motsetter seg salget
Hardt rammede Yukos kan ende opp med å miste en av sine enheter. Dette er Moskva-børsen innførte en suspensjonen av handelen i Yukos-aksjen tirsdag.

Ifølge kilder skal de russiske myndighetenes egne Det nasjonale eiendomsfondet håndtere et salg av Yukos' selskap i Nord-Sibir, Yuganskneftegaz. Salget vil bli gjort direkte til det russiske oljefondet og vil ikke skje gjennom en auksjon. Eiendomsfondet avviser imidlertid i en melding at de skal gjennomføre salg av Yukos-andeler i juli.

Det russiske justisdepartementet bekrefter at Yuganskneftegaz kan bli solgt.

Motsetter seg salget

Ledelsen i Yukos motsetter seg innkrevningen av eiendeler, som russiske myndigheter nå gjennomfører. I en melding skriver Yukos at de vil gjøre "alt mulig" for å hindre salget.

Selskapet vil i et brev til russiske myndigheter skrive at man jobber med å innfri skattekravet på 3,4 milliarder dollar.

Salget kan føre til at Yukos' skattekrav blir redusert med 1,75 milliarder dollar.

Hvis Yuganskeftegaz blir solgt er dette et brudd på russiske myndigheters konkurslover. Den sier at eiendeler, som er en del av kjerneoperasjonen, ikke kan bli solgt ved trussel om konkurs.

Yukos er imidlertid ikke meldt konkurs ennå.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere