RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampen over i Visma?

Sist oppdatert:
Det ser ut til at det britiske private equity-selskapet Hg Capital går av med seieren i kampen om Visma. Det er Øystein Moan godt fornøyd med. Les mer her:
Under dagens kvartalspresentasjon la Visma frem sitt beste kvartalsresultat noensinne. Selskapet har et overskudd på 60 millioner i årets første tre måneder, som er en oppgang på 42 prosent samme periode i fjor. Driftsinntektene økte med 25,5 prosent til 587 millioner kroner. Men tallene var ikke interessante i seg selv. De ble presentert før påske.

Imens har en intens budkamp utspilt seg om selskapet. Foreløpig er det ikke kommet flere signaler fra Sage, som var første budgiver. Tidligere denne måneden kom nemlig Sage, som eier flere IT-selskap i samme kategori som Visma, med et bud på 125 kroner per Visma-aksje.

Tirsdag ettermiddag ble det kjent at private equity-selskapet Engel Holding (HG Capital) la inn bud Visma. Engel Holding er villige til å betale 135 kroner pr. aksje, noe som priser Visma til 4,32 milliarder kroner, og er ti kroner mer per aksje enn det Sage kom med i sitt tibud.

Sage opplyser til NA24 onsdag at de ikke vil heve budet på Visma. De vil altså ikke inn i en budkrig med private equity-selskapet.

Les mer om budet her:
Kamp om Visma

Tydelig signal

På veldig rask tid har 49 prosent av aksjonærene akseptert budet fra Engel Holding. Dette er ifølge Øystein Moan svært tydelige signaler fra aksjonærene.

- Dette er et veldig tydelig signal. Nå skal man riktignok opp til 90 prosent aksept men at man har oppnådd 49 prosent aksept på så kort tid gir helt klart signaler, sier Øystein Moan til NA24.

Under presentasjonen på Hotel Continental i morges var det kun en rask gjennomgang av Q1-tallene som var kjent fra før. Mesteparten av pressekonferansen ble benyttet til å la HG Capital presentere mer av sin virksomhet og budet på Visma, som altså ble lagt på bordet i går.

Moan føler seg komfortabel med budgiveren Engel Holdings uttalelser om fremtidsplanene for Visma.

- Dersom det skulle gå mot at Engel Holding blir ny eier, så føler vi oss veldig komfortable med det. Prisen er riktig. Jeg kommer fortsatt til å lede selskapet og vil fortsatt ha hovedkontor i Norge. Det er "business as usual", sier Moan til NA24.

- Vi venter på hva som skjer

Sages bud står til klokken 17.00 onsdag, mens Hg Capitals bud står frem til 2. mai. Men så har altså både ledelsen og styret i Visma akseptert budet fra Engel Holding AS. Om det ligger an til ytterligere budgivning er fortsatt uklart, men det har i morgentimene tirsdag kommet meldinger om, at Sage ikke har tenkt å oppjustere sitt bud.

Har dere hørt noe mer fra Sage?

- Vi har ikke hørt noe direkte, men jeg har hørt at Sage skal ha uttalt at de ikke kommer til å komme tilbake med et nytt bud, sier Moan til NA24.

Hos budgiveren Engel Holding er tilfredsheten stor etter en noe utmattende prosess i forkant. Påsken har gått med til å utforme et fullfinansiert tilbud. Det har ikke blitt mye søvn, kan ledelsen fortelle.

-Hvor lenge har dere sett på Visma?

- Vi har kjent selskapet en tid, og vi har kjent ledelsen enda lengre. Vi hadde et møte før Sage kom med sitt bud, og deretter jobbet vi kontinuerlig med å legge frem et tilbud. Nå har vi jobbet hele påsken med dette budet, og nå mener vi at vi har gitt en bra pris som reflekterer verdien i selskapet, sier Richard Donner i Hg Capital til NA24.

- Vismas teknologi og forretningsmodell leder an i det europeiske segmentet. Dette er ett selskap hvor vi vil gjøre det mulig å bidra til og å generere verdier som en industriell eier, sier Donner til NA24.

Nå avventer Hg Capital prosessen videre.

- Nå får vi bare se hva som skjer. Vi mener at vi har lagt et bra tilbud på bordet, og det er det, sier Donner til NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere