RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampene fortsetter i Nord-Libanon

Tripoli (NTB-Reuters): To mennesker ble søndag drept i nye kamper mellom sunnimuslimer og alawitter i den nordlibanesiske byen Tripoli, ifølge en sikkerhetskilde.

De siste kampene, som nå har pågått i seks dager, gjenspeiler dels de religiøse spenningene som preger krigen i nabolandet Syria i stadig sterkere grad.

Til sammen har minst 18 mennesker blitt drept i sammenstøtene i Libanon den siste uken. Flere enn 100 har blitt såret i gatekampene i havnebyen, som ligger like ved den syriske grensen. Den libanesiske hæren satte ut stridsvogner og soldater for å slå ned på volden torsdag, men nå har altså kampene blusset opp igjen, ifølge innbyggere.

Det er gammel rivalisering mellom sunnimuslimer og sjiamuslimske alawitter i to av Tripolis bydeler som har blusset opp i kjølvannet av kampene og volden i nabolandet Syria. I begynnelsen av juni ble 15 personer drept i kamper mellom innbyggere i de to bydelene.

Alawittene tilhører en sjiamuslimsk gruppering som dominerer regimet i Syria. Sunnimuslimene dominerer opprørshæren i Syria, og konflikten i Libanon får sin næring fra opprøret mot president Bashar al-Assad i nabolandet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere