*Nettavisen* Nyheter.

Kampene i Syria fortsetter som før

Beirut (NTB-DPA): Fristen for en våpenhvile nærmer seg, men det var fredag ingen tegn til at kampene har stilnet i Syria.

Kamper mellom regjeringsstyrker og opprørere skal ha brutt ut både i Deraa i sør og i Idlib i nord. I provinsen Homs sentralt i landet, ble det igjen meldt at regjeringsstyrker bombarderte boligområder.

I regionen Houla i Homs brøt det ut kamper like etter at soldater skal ha drept minst to kvinner som arbeidet på et jorde, ifølge eksilorganisasjonen Syrian Observatory for Human Rights.

Regjeringsstyrker skal ha trappet opp offensiven mot flere områder der opposisjonen står sterkt, ifølge aktivister i nærheten av Damaskus.

Innen 10. april er det meningen at partene skal innføre våpenhvile, noe som igjen skal bidra til at det kan innledes forhandlinger mellom regimet og opposisjonen.

Våpenhvilen skal overvåkes av FN-observatører, og FN og syriske tjenestemenn holder i disse dager samtaler om hvordan dette skal skje i praksis. På grunn av samtalenes sensitive innhold, holdes de bak lukkede dører, opplyser en vestlig diplomat i Beirut til nyhetsbyrået DPA. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.