*Nettavisen* Nyheter.

Kamper på flyplassen i Tripoli

Tripoli (NTB-Reuters-AFP): Libyske soldater fra rivaliserende militser har støtt sammen på flyplassen i Tripoli, opplyser vitner.

04.06.12 20:42

Mandag kveld ble det rapportert om skyting rundt flyplassen, og Reuters' reporter på stedet sier at han har sett soldater gå inn på området væpnet med rakettdrevne granater.

Uroen startet da en brigade kalt al-Awfea omringet flyplassen med krav om at lederen deres må bli løslatt, ifølge en tjenestemann. Det ble meldt om en svært anspent situasjon på flyplassen, ingen slapp inn i bygningen, og fly ble omdirigert til Tripolis militære flyplass, ifølge den ikke navngitte kilden.

- Det råder total forvirring. Alle flykter. Flere pansrede kjøretøyer og stridsvogner har posisjonert seg på landingsbanen og blokkerer trafikken, opplyste kilden.

Sammenstøtene oppsto da soldater fra militsgrupper i Tripoli og fjellbyen Zintan ankom flyplassen for å drive ut al-Awfea-soldatene.

Al-Awfea-brigaden kommer fra byen Tarhouna, 80 kilometer sørøst for Tripoli. Gruppens leder oberst Abu Oegelia al-Hebeishi skal søndag ha blitt bortført av ukjente væpnede opprørere. Et medlem av brigaden sa mandag at obersten ble holdt fanget på flyplassen av grunner de ikke kjente til. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.