*Nettavisen* Nyheter.

Kampflybasen på Ørland blir større

Trondheim (NTB): Når F-35-basen åpnes på Ørland hovedflystasjon kan det bli aktuelt å flytte noe av den flytekniske utdanningen fra Kjevik til Fosen.

11.02.13 08:57

Dette dreier seg om den utdannelsen som er spesielt rettet mot systemet F-35, sier generalinspektør Finn Kristian Hannestad i Luftforsvaret til Adresseavisen.

Han sier han ikke vet hvor mange elever eller ansatte dette kan dreie seg om.

Det er tidligere kjent at luftverntaktisk skole vil bli flyttet fra Bodø til Ørland i forbindelse med kampflybaseetableringen. Den baseforsvarstaktiske utdanningen vil også foregå i Ørland, i stedet for på Rygge.

De første F-35-flyene ankommer Ørland hovedflystasjon i 2017. I henhold til dagens plan skal også de to F-16-skvadronene i Bodø flyttes til Ørland om fire år. Hannestad påpeker at dette også kan skje tidligere.

- Det vil bli behov for flere flyteknikere. Vi jobber nå hardt for å skaffe nok folk med riktig kompetanse. Vi ønsker selvfølgelig å beholde så mye kompetanse som mulig, og arbeider derfor for å minske usikkerheten knyttet til dette. Luftforsvaret legger mye innsats i å motivere ansatte i Bodø til å bli med videre i Ørland, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.