RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampfokus på La Manga

Martin Andresen ser fram til en tidagers kampleir på La Manga.

Grytidlig lørdag morgen reiser Vålerenga til La Manga for en tidagers treningsleir. På programmet står treningskamper mot Odd Grenland, Tromsø og polske Lech Poznan.

- Fokuset på La Manga blir på kampene. Vi skal bruke kampene til å jobbe inn strukturen og systemet i laget igjen. For å gjøre dette trenger vi å spille flere kamper sammen. Derfor blir oppholdet på La Manga viktig for oss, sier Martin Andresen til vif-fotball.no.

- Vi skal spille kamper mot god motstand, og det er en fin mulighet til å prøve ut det vi trener på i kamp. Vi jobber med forskjellige temaer i spillemåten vår og skal utvikle oss videre mot seriestart. Vi ønsker å bruke treningskampene til å skape gode relasjoner innad i laget.

De første treningsukene hjemme i Norge har blitt brukt til fotballøkter i Vallhall og ganske mye fysisk trening.

- La Manga blir en ren kampleir. Vi spiller tre kamper på ti dager, så det blir hovedbelastningen på spillerne. Vi skal selvfølgelig også ha gode treningsøkter der nede, men hovedfokuset blir på kampene, forklarer Andresen.

- De to første kampene i år har blitt brukt for å gi gutta en kamp i beina, men fremover nå ønsker vi så godt det lar seg gjøre å se mer og mer mot en mulig førsteellever. Det vil selvfølgelig bli noen endringer underveis. Folk kan bli skadet og syke og vi må også ta hensyn til belastningen på hver enkelt, men målet er å spille inn laget så godt som mulig før seriestart.

Holde ballen i laget

Andresen og trenerteamet ønsker å utvikle Vålerenga videre i 4-3-3-formasjonen man brukte i siste del av fjorårssesongen, med varierende presshøyde.

- Det er kun i Norge man fokuserer veldig på om man ligger høyt eller lavt som lag. Dette er situasjonsbetinget. Noen ganger er det riktig å stå høyt, men når man blir slitne eller blir presset hardt, blir man spist opp om man skal stå høyt for å stå høyt. Det er viktig at spillerne også lærer seg å lese signalene slik at de også kan justere presshøyden selv underveis, forklarer han.

- Samtidig jobber vi også med å holde ballen i laget når det er riktig. Er vi gode på det i alle ledd kan vi holde kantene våre bredt i banen, og da har vi flere strenger å spille på.

Unggutter blir med

I årets to første treningskamper har de fleste av A-lagsspillerne fått spilletid. I tillegg har en del juniorspillere og tre lånespillere vært i aksjon.

- Vi må huske at selv om det er treningskamper, så spiller vi voksenfotball. Vi må ta hensyn til egne spillere som er utpå der, om de er i A-stallen eller om de er i juniorstallen vår. Vi var best i Tippeligaen på bruk av unge spillere i 2009, og vi gir mange unggutter sjansen, men vi må balansere det, sier han.

- Man kan ikke bruke en unggutt bare for å bruke en unggutt. Skal de være med må vi sørge for at de unge som blir med også får en god opplevelse, hvis ikke kan det skade mer enn det gagner.

Av egne juniorspillere som var i aksjon mot Skeid og Follo var blant annet 16-åringene Håvard Nielsen og Chuma Anene. Begge blir med A-laget til La Manga.

- Både Håvard og Chuma er gode eksempler på at man får tillit om man presterer og har riktige holdninger. Da betyr det ingenting om man er 16 år gammel eller 19 år gammel, avslutter Andresen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere