RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampklar rollespill-klassiker

Sist oppdatert:
Et rike som graver sin egen grav er det du må ordne opp i i det beste rollespillet på Xbox. «Jade Empire» er endelig her.

«Jade Empire» forteller om et rike i Østen som graver sin egen grav. Vi skal ikke avsløre mer av handlingen, men alt som forventes av en god historie er med. Dramatiske vendepunkter, kjærlighet og svik er noen av ingrediensene. Fortellingen er godt skrevet og akkompagneres av en glimrende dialog.

Du styrer den utvalgte, som gjennom et over 20 timer langt eventyr utfører et oppdrag ingen helt vet konsekvensene av. Alt begynner i den lille landsbyen figuren din har vært i siden han eller hun var barn. En innføring i spillets ulike teknikkere er det som venter deg før alvoret begynner.

Det mye omtalte kampsystemet er «Jade Empire» sin store stjerne. Bio Ware har studert ulike kampstiler og implementert dem i spillet. Figuren din kan lære seg alt fra «Drunken Master» og ”vanlig” kung-fu til bruk av ulike våpen.

Kampene foregår i sanntid, men de holder et såpass lavt tempo at du ikke trenger å være noen slåsespillekspert for og vinne. Med mindre du setter på øverste vanskelighetsgrad, har du nok av tid til å reagere når fienden blotter seg eller retter noen slag mot deg. En av lagkameratene dine følger med deg i kamp, og er kjekk å ha. For eksempel har krigere stor nytte av magikere og deres formler.

I tillegg til kampstilene, kan figuren din lære seg teknikker. Disse forandrer på ferdighetene og kan ikke fjernes. Antallet figurkombinasjoner du kan sette sammen er enormt. Som «Knights of the Old Republic» er «Jade Empire» et spill du spiller gjennom flere ganger. Med ulike figuroppsett blir opplevelsene så forskjellige at du innimellom lurer på om det er samme spill.

Som i de fleste andre rollespill er det å løse oppgaver måten du kommer deg gjennom «Jade Empire» på. De aller fleste går ut på at du skal drepe noen eller finne en eller annen ting, men innpakningen er så forskjellig at du sjelden tenker over at du har gjort samme handlingen mange ganger før.

Verre er det med selve spillet. Bio Ware har brukt rammeverket fra sine andre spill. Selvom innholdet er unikt, er utviklingen og omgivelsene konstruert på samme måte som for eksempel «Knights of the Old Republic». «Jade Empire» blitt litt forutsigbart. Utviklerne har ikke gjort noen forsøk på revolusjon, men bygd på en solid og velkjent grunnmur.

Dessverre har den noen sprekker. Den verste er lastetidene. Innimellom må du vente et halvt minutt før du får fortsette. Historien, den fantastiske teknikken og kampene gjør så du lever deg helt inn i spillet, men lastingen ødelegger dette. Illusjonen om at du befinner deg i en annen verden blir brutalt knust.

Heldigvis skjer det ikke så ofte, og det lager bare en liten ripe i lakken. Spillet sprenger ingen grenser og har noen feil, men leverer likevel en opplevelse få andre matcher. «Jade Empire» er det beste rollespillet på Xbox.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere