Kampsportmester må betale eks-konen 1,7 mill

Den tidligere norgesmesteren må betale millionerstatning etter flere av overgrep og mishandling.

09.07.15 20:48

I en dom som falt i Oslo tingrett onsdag ble en tidligere norgesmester i en kampsport dømt til å betale ekskonen 1,7 millioner kroner i erstatning etter å ha blitt dømt for å ha utført en rekke tilfeller av mishandling, vold og voldtekter.

Her kan du tipse Nettavisens journalist.

Dette skal ha skjedd i en toårsperiode.

Erstatningen kvinnen nå får er for fremtidige inntektstap, som resultat av tapt arbeidskapasitet, ménererstating, penger for allerede påførte utgifter, erstatning for fremtidige medisinske utgifter, inntektstap og skatteulempe.

Fra før er kvinnen også idømt en oppreisning på 250.000 kroner.

Forsvarer for den tidligere norgesmesteren Øystein Storrvik. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Forvaringsdom

Erstatningssaken ble behandlet separat fra straffesaken, hvor det falt dom i januar. Den tidligere norgesmesteren ble da dømt til 10 års forvaring med en minstetid på syv år.

Den nå dømte mannen nektet for å ha utført voldtektene, og mente at all sexen de hadde hatt var frivillig. Han erkjente derimot å ha utøvet grov vold mot henne.

Det opprinnelige erstatningskravet var på i overkant av fire millioner kroner. Men retten tilkjente ekskonen 1,7 millioner.

– Min klient er fornøyd med den avgjørelsen, spesielt med tanke på at kravet var langt høyere, sier kampsportemesterens forsvarer Øystein Storrvik til Nettavisen.

Bistandsadvokat for den fornærmede kvinnen Nadia Christina Hall. Foto: Ole Berg-rusten

– Meget grov vold og mishandling

I dommen fra straffesaken står det blant annet:

«I skjerpende retning legger retten vekt på at saken gjelder både vold/mishandling og voldtekt. Det dreier seg om meget grov vold og mishandling, som har medført omfattende og også varige skader på fornærmede, både av fysisk og psykisk karakter. I skjerpende retning legges det også vekt på at tiltalte tidligere er dømt for tilsvarende handling overfor tidligere ektefelle. Forholdene i nærværende sak er begått kort tid etter denne dommen og til og med i en periode, hvor tiltalte fikk soningsutsettelse på grunn av den tidligere ektefellens død (...). Tiltalte er også ved tre anledninger dømt tidligere for vold».

Da straffesaken gikk i Oslo tingrett ble det begjært lukkede dører. Aktoratet fryktet at vitner, som blant annet hadde vært med på voldsutøvelsen, enten aktivt eller passivt, ikke ville forklare seg for åpen rett.

Det var også frykt for at vitner som hadde deltatt i gruppesex med paret, som den tidligere norgesmesteren tvang sin ekskone til å delta på, ikke ville forklare seg med tilhørere og presse i rettssalen.

– Ekskonen medisinsk invalid

Ingen utenforstående har derfor fått innsyn i bevisene som ligger til grunn for dommen i straffesaken.

Den fornærmede kvinnen bor i dag på hemmelig adresse, og ifølge dommen i straffesaken er hun 54 prosent medisinsk invalid.

Nettavisen har kontaktet den fornærmede kvinnens bistandsadvokat, Nadia Christina Hall, som ikke har besvart våre henvendelser.

Til NTB sier Hall at hun er på ferie, og at hun derfor ikke har satt seg godt nok inn i tingrettens avgjørelse til å gi en kommentar. Hun vil heller ikke kommentere om det er aktuelt å anke.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.