RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kampstrategi for krigsnerder

Har du lyst på et av de beste strategispillene for simulering av kampsituasjoner? Her er det.

(Spillmagasinet): Det er laget utrolig mange strategispill som simulerer krigføring opp igjennom historien. De siste årenes mest kjente er Total War-serien.

XIII Century: Death or Glory har tatt en del av Total War og laget et spill som kun fokuserer på krigene, og ikke den overordnede taktikken.

Du kan velge å styre styrker fra England, Frankrike, Tyskland, Russland samt Djengis Khan sine horder. Det hele er basert på historiske slag og vinner du slagene så følger du stort sett historien. I løpet av spillets gang har du faktisk fått et relativt godt inntrykk av krigshistorien fra det 13. århundret.

Sammenlignet med Total War kan spillet først virke utrolig spinkelt, siden den overordnede strategien ikke er her. Det er før man virkelig kommer inn i kampene.

Aldri noensinne har kampsituasjoner blitt bedre simulert i et strategispill. Det er dypt, utfordrende og tar tid å gjennomføre en kamp. Den kunstige intelligensen til datamaskinen er på nivå med det beste vi har sett, og når man i tillegg tar med hvordan alt fra trær, busker, høyder, elver og alt annet vil direkte påvirke hvordan slagene går, har du en stor utfordring.

Se video fra «XIII Century: Death or Glory»
(Anmeldelsen fortsetter under videovinduet)

Sammenligner man kun denne delen med Total War er spillet milevis foran.

Grafikkmessig er dette ok, lyden er også helt grei. Ikke nyskapende og glitrende – men alt fungerer. Skyggene er kanskje litt overdrevet, men det hjelper deg når du skal planlegge dine slag (skygge har faktisk litt å si, ikke lett å skyte med pil og bue i motlys).

For å vinne kamper i XIII Century må du planlegge strategi og være forberedt på at strategien kan måtte forandres umiddelbart. Her må du virkelig være en kommandør på slagmarken.

Så hvis du synes det er nok og vil ha et spill som fokuserer på kamphandlinger og ikke særlig mer så tar du ikke mye feil hvis du velger dette spillet.

PS! Flerspiller finnes – men kun direkte mellom to maskiner (IP-basert).

28

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere