Gå til sidens hovedinnhold

– Kan Berg bli barneskole allerede i 2012?

Skolebygningen på Berg er ifølge UDE i så god stand at det ikke trengs mer enn en sommer for å klargjøre den til barneskole.

NYDALEN: – Da må det vel være mulig å flytte den tidligere, allerede i 2012, undret BU-leder Bent Gether-Rønning (H), og viste til at både Tåsen og Ullevål har akutte avlastningsbehov – før Berg barneskole er planlagt ferdig i 2014.

LES BAKGRUNNEN: Skolebehovsplanen i Nordre Aker: – Mye bra men ikke godt nok

Selv om det er praktisk mulig, avviste Harald Øvland fra UDE at det vil skje:

– Ut fra tidsplanen går det frem at vi har lokaler i kikkerten som er ledige fra 2014, sa Øvland, uten ønske om å konkretisere mer enn at de ønsker å beholde «midlertidige Berg» i lokalmiljøet. At Sogn vgs. sine gamle lokaler (yrkesskolen flytter ut i 2013) er et av lokalene i kikkerten, er derimot lite sannsynlig.

– Det er en grunn til at Sogn vgs. flytter, sa Øvland.

Ta vare på miljøet på Berg

Fra politisk hold ble det uttrykt bekymring for hva som vil skje med miljøet, søkertallene og populariteten til Berg vgs., når skolen etter planen må drive i midlertidige lokaler fra 2014 til 2019. Øvland sa at dette har stort fokus i UDE, og at erfaringene fra Ullern vgs., som drives midlertidig i tidligere ingeniørhøyskolen i Vika mens ny skole bygges i samarbeid med Oslo Cancer Cluster (OCCI), er gode.

Når det gjelder den permanente plasseringen av den nye 8-13-skolen («nye Berg») er alle muligheter åpne: I Forskningsparken, i forbindelse med Universitets nye Life Science-senter i Gaustadbekkdalen og i nybygde lokaler på dagens Sogn vgs-tomt.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping