RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli apotekstreik fra torsdag

Det kan bli streik ved 85 apotek fra torsdag morgen.
Det kan bli streik ved 85 apotek fra torsdag morgen. (SCANPIX)
Ansatte i 85 apotek landet over kan gå ut i streik.

– Tonen er god, og jeg synes det er et godt klima og mye god vilje mellom partene. Vi arbeider oss systematisk gjennom kravene og forsøker å finne løsninger for begge parter, sier Frøstrup til NTB sju timer før fristen går ut ved midnatt onsdag.

Hun legger til at situasjonen ikke er avklart og at det er en grunn til at partene er i mekling. Det er stor avstand mellom arbeidsgiverorganisasjonen Virke på den ene siden, og Parat/Farmasiforbundet og Norges Farmaceutiske Forening på den andre siden. Likevel er hun optimistisk med tanke på å nå en løsning til fristen ved midnatt natt til torsdag.

–  Jeg håper vi kommer i mål til fristen, men det kan hende det dukker opp temaer i løpet av kvelden som kan bli vanskelige. Men vi arbeider for å nå en omforent avtale som partene kan enes om, sier Frøstrup.

Det er første gang både det Parat-tilknyttede Farmasiforbundet og Norges Farmaceutiske Forening (NFF) er i mekling samtidig. De to brøt forhandlingene med arbeidsgiverforeningen Virke i april. De ansatte krever bedre lønnsvilkår og har sammenlignet seg med ansatte i varehandelen, som har hatt en bedre lønnsutvikling i de senere år. Også spørsmål om arbeidstid og kompensasjon er blant temaene det er uenighet om.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere