*Nettavisen* Nyheter.

Kan bli det største arrangementet i Oslo noensinne

Nasjonal minneseremoni for 22.7.11 ble i går arrangert i Oslo Spektrum og ble ledet av Haddy N¿jie. Foto: (Scanpix)

Se hvem som skal opptre.

22.07.12 17:57

Under rosemarkeringen i fjor var langt over 100 000 mennesker samlet på og rundt Råhusplassen i Oslo for å minnes ofrene etter 22. juli.

Kommunikansjonsdirektør i NRK, Tommy Hansen, sier at de forventer svært stort oppmøte, også i kveld.

Les også: Frykter mobil- og trafikkaos i Oslo

Tidenes største Oslo-arrangement?
- Vi håper at det blir helt fullt på Rådhusplassen. Det er satt opp storskjermer og lydtårn i retning Dronning Maudsgate, Rådhusgata og på Kontraskjæret, så selv om du ikke får plass på Rådhusplassen, så skal alle få være med på markeringen, sier han til Nettavisen.

Blir dette tidenes største arrangement i Oslo?

- Det er vanskelig å si. Det skal nok godt gjøres å slå oppmøtet fra i fjor, men rosetoget var en spontanmarkeing, så det blir et helt annet format i år. Minnekonserten skal kringkastes til mange flere land og krever et annerledes apparat for logistikk, så dette er ihvertfall veldig spesielt, sier han.

Ettårsdagen for angrepene på Utøya og i Regjeringskvartalet skal markeres med en direktesendt minnekonsert fra Rådhusplassen i Oslo 22. juli kl. 20:00.

Vil vise at nasjonen står sammen
Haddy N’jie er programleder for konserten, som vil kringkastes direkte på radio, NRK1, TV2 og TVNorge, og i en rekke nordiske og europeiske land.

Ifølge Tommy Hansen, som har snakket med artistene som skal opptre, så forteller de at kveldens konsert kommer til å bli helt spesiell.

- Dette betyr veldig mye for dem. Mange i publikum er direkte berørt av det som skjedde, og konserten er det arrangementet som samler flest mennesker i løpet av hele dagen. Det er en manifestasjon av at nasjonen står samlet, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Erik Pettersen

Usikkert om «The Boss» kommer

Alle er velkomne som publikum på Rådhusplassen, og det oppfordres til å beregne god tid, siden det kan bli svært mange mennesker i sentrum.

I tillegg til musikalske innslag, skal statsminister Jens Stoltenberg holde sin tale til folket, ett år etter terrorangrepene.

For mange er denne talen kveldens høydepunkt, og ifølge Tommy Hansen kommer Stoltenbergs tale i løpet av første havldel av konserten, avhengig av når han rekker tilbake fra markeringen fra Utøya.

Klikk på bildet for å forstørre.

For andre vil nok en eventuell Bruce Springsteen-opptreden være høydepunktet for konserten. NRK vil ikke bekrefte at «The Boss» står på scenen i kveld.

- De hadde en lang konsert i går, og vi kan ikke si sikkert at han kommer eller ikke. Det blir uansett en veldig fin konsert, med eller uten Springsteen, sier Hansen.

Konserten, som vil vare fra klokken 20-21.30, produseres av NRK på oppdrag fra Regjeringen og Kulturdepartementet.

Her er listen over de som skal bidra på scenen i kveld, i tillegg til statsminister Jens Stoltenberg.

Artister:
Bjørn Eidsvåg

deLillos

Karpe Diem

Kringkastingsorkesteret

Laleh

Lillebjørn Nilsen

Mari Boine

Marit Larsen

Tine Thing Helseth

Vinni & Halvdan Sivertsen

(Bruce Springsteen??)

Forfattere:
Frode Grytten

Karl Ove Knausgård

Åsne Seierstad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.