RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli nektet adgang til alle Schengen-land

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Maria Amelie risikerer å bli stengt ute fra 26 europeiske land i minimum to eller fem år.

Hadde Maria Amelie reist frivillig fra Norge, kunne hun kommet tilbake i løpet av kort tid. Nå kan hun bli nektet adgang til samtlige Schengen-land for en periode på minimum to eller fem år, skriver Dagbladet.

Les også: En person avgjorde Maria Amelies skjebne

Kan melde fra til Schengen
En utvisning av Maria Amelie innebærer at hun får innreiseforbud til Norge. Norske myndigheter kan også melde utvisningen til land som er med i Schengen-samarbeidet (26 land i Europa), og da blir hun automatisk nektet innreise til disse landene.

Blir normalt uvist
Kommunikasjonsrådgiver Kari Anne Kvarving i UDI bekrefter overfor avisa at en asylsøker som oppholder seg flere år ulovlig i Norge, eller bryter andre straffebestemmelser, normalt blir utvist. Hadde Maria Amelie reist frivillig, kunne hun søkt om å få komme til Norge som arbeidssøkende eller familiegjenforening, det siste vel og merke hvis hun hadde giftet seg med en norsk statsborger.

- Asylsøkere som ikke tilfredsstiller reglene om asyl, må reise fra Norge. Men vedkommende kan søke fra utlandet om opphold i Norge på vanlig måte. Ved en seinere søknad om opphold i Norge vil ikke et avslag på asylsøknad bli brukt mot vedkommende, sier Kvarving til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere