*Nettavisen* Nyheter.

Kan bli Nordens beste lag

Prestisjekamp for VIF-gutta på søndag.

01.08.09 16:16

Etter overbevisende seiere mot Færøyene og Danmark, ble England for sterke for Norges G16-landslag i Åpent Nordisk mesterskap fredag kveld. Engelskmennene vant 1-0, dermed må Norge nøye seg med bronsefinale mot Island søndag. I og med at England og Skottland møtes i finalen, avgjør bronsefinalen hvem som er best i Norden.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi hadde håpet å komme til finalen, men i dag tapte vi for et bedre lag og da er det lettere å akseptere, sier landslagstrener Knut Thorbjørn Eggen til fotball.no.

- Vi har ikke fått sett Island så mye ennå, men skal se de på dvd før kampen. De har vunnet flere kamper og slått blant annet Sverige, så det blir en ny tøff kamp.

Etter å ha vært spillemessig best i de to første kampene, sleit Norge, med Håvard Nielsen i startoppstillinga, mer mot England.

- Vi tapte mot et godt engelsk lag. Vi slet i førsteomgang og selv om vi kom etter pause og kunne utliknet, så vant England fortjent, sier Eggen.

- Vi sto med lua i hånda og virket veldig passive i førsteomgang. I 2.omgang spilte vi mer direkte, hadde mer trøkk og skapte flere sjanser, spesielt på dødballer. Vi skal ta med oss den omgangen videre.

Vålerenga-klare Chuma Anene spilte andreomgang på topp sammen med Håvard Nielsen.

Norge - England 0-1 (0-1)
Stjørdal – 1000 tilskuere

Mål: 0-1 England (31)

Norge (4-4-1-1): Kristian Bjerke - Magnar Ødegård, Emil Jonassen, Gustav Valsvik, Christoffer Aasbakk - Valon Berisha, Kristoffer Møvik (Christian Mork fra 41), Jonas Svensson (Magnus Bekker fra 73), Emil Sildnes (Chuma Anene fra 41) - Fredrik Midtsjø - Håvard Nielsen.

Bronsefinalen spilles søndag klokka 13.00.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.