RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Fra lørdag kan Norwegian-fly bli stående på bakken.
Fra lørdag kan Norwegian-fly bli stående på bakken. Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen

Kan bli Norwegian-streik fra lørdag

Sist oppdatert:
Parat har varslet Riksmegleren om at 70 Norwegian-piloter kan bli tatt ut i streik fra lørdag morgen.

Meklingen i oppgjøret mellom Parat og NHO Luftfart starter torsdag, og partene har frist til midnatt natt til lørdag om å bli enige, skriver Aftenposten. Dersom det ikke skjer vil det bli streik fra lørdag morgen. 

De skandinaviske pilotene i flyselskapet Norwegian har forhandlet i mer enn tre måneder om en ny tariffavtale med arbeidsgiveren, uten å lykkes. Riksmekler Nils Dalseide skal mekle mellom partene.

Pilotene vurderer etter det NRK erfarer at streikefaren er overhengende fordi det står om grunnleggende prinsipielle spørsmål.

– Det overordnede er at kostnadene for pilotene i Norge, Sverige og Danmark er for høye. Det kreves at våre vilkår dramatisk forverres dersom vi skal være med videre på det eventyret som Norwegian har vært, sier Halvor Vatnar, leder i Norwegian Pilot Union.

Lønnsfrys, lengre arbeidsdager og mer fleksible arbeidsnøkler som kan endres på kort varsel, er noen av kravene fra arbeidsgiver, ifølge Vatnar.

Norwegian-ledelsen skal etter det NRK erfarer ha signalisert at inntil 200 av pilotene risikerer å bli nedbemannet dersom ikke kostnadene kuttes.

Vatnar beskylder i VG Norwegian-sjef Bjørn Kjos for fagforeningsknusing.

– Vår erfaring de siste fire årene, er at Kjos ønsker å bli kvitt oss, og at han kjører en strategi med fagforeningsknusing. Han ønsker ikke fast ansatte piloter, men innleide piloter til uanstendige vilkår. Vi skal tynes og vår tariffavtale raseres, sier Vatnar til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere