Gå til sidens hovedinnhold

Kan bli ny BU-leder på Sagene

– Jeg er veldig glad for å bli foreslått og gleder meg veldig, sier Helge Stoltenberg, toppkandidaten til Sagene Ap.

SAGENE: Nominasjonskomiteen i Sagene Ap har avgitt sin innstilling. Helge Stoltenberg troner på toppen av listen, etterfulgt av Karina Hellum og Jørgen Foss.

Nå tar Stoltenberg sikte på å bli ny BU-leder i Sagene.

– Alle som står øverst på en liste har ambisjoner om lederposisjon. Vi skal forhandle med SV og Rødt. I de årene som er gått, har vi klart å få til et veldig godt samarbeid med begge partiene. Hvis de røde partiene får flertall, er jeg helt sikker på at vi finner en god forhandlingsløsning, sier han.

Langt ned

Nåværende BU-leder Per Overrein er plassert på 13. plass. Nominasjonsmøtet avgjør listen endelig på sitt møte 18. januar. Selv ønsker Overrein å trappe ned.

– Fire nye år som BU-leder er nok mye i min alder. Jeg burde reise mer nå mens jeg orker, sier han.

– Du opplever ikke dette som mistillit?

– Nei, men det kan hende komiteen mener andre kan gjøre en bedre jobb enn meg. Jeg vil gjerne være med videre. Det er fortsatt mye jeg kan gjøre, men jeg vil ikke sitte i noen komité for pensjonister. Det er for tidlig, jeg er fortsatt ganske oppegående, sier Overrein.

– Et godt lag

Stoltenberg synes listen ellers er meget god, med mange unge og dyktige kandidater, kombinert med at også de mer eldre og erfarne er med.

– Dette er et kjempebra lag med så mange dyktige kandidater. Vi kombinerer både det nye og det gamle. Ap stiller med et veldig sterkt lag til valget, mener Stoltenberg.

– Hvordan blir det eventuelt å bli BU-leder?

– Det er en stor utfordring som jeg gleder meg veldig til. Sagene er en bydel med mange utfordringer, og hvor det skjer masse positivt. Men mange sliter, og de må vi hjelpe på en bedre måte enn i dag, sier han.

– Hvordan blir det å etterfølge Overrein som BU-leder?

– Det blir også en utfordring. Per har vært en god BU-leder, som har klart å se enkeltmennesker i store politiske saker. Det er en styrke det blir vanskelig å etterfølge. Jeg har lært masse av Per, sier Stoltenberg videre.

Sterk tro på laget

Leder for nominasjonskomiteen, Tone Tellevik Dahl, selv tidligere BU-leder, synes listen er meget god.

– Dette tror jeg blir kjempeflott. Stoltenberg er en sentral person i bydelsutvalget. Han er leder av partilaget vårt og har lang erfaring i partiarbeid. Han har god kunnskap, er åpen, inkluderende og en tydelig politiker, sier Dahl.

Hun legger til at innstillingen fra komiteen var enstemmig.

– Det er jeg veldig stolt av, sier hun.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk