*Nettavisen* Nyheter.

Kan bli opp til 60 millimeter nedbør i Vest-Agder

Det ser ut til å bli en våt start på helgen i Sør-Norge, så her er det bare å hente fram regnjakken og paraplyen.

Det er ikke akkurat ventet strålende sol og høye temperaturer de nærmeste dagene.

Videoen øverst i saken viser hvordan været blir i Norge i neste uke!

- Natt til lørdag kommer det et nytt nedbørsområde inn mot Sør-Norge. Mest regn ser det ut til å bli i Vest-Agder. Der kan det komme opp mot 50 til 60 millimeter på kysten, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Høst i Sør-Norge

Store deler av Sør-Norge får en forsmak på høsten med mye nedbør i helgen.

Østafjells får et forsmak på høsten, selv om temperaturen vil holde seg opp mot 18 grader i lavlandet, opplyser statsmeteorolog Pernille Borander.

– Det er et lite stikk av høsten, og det vil bli en ganske våt helg som starter fredag. Det blir nok ingen følelse av sommer i helgen, selv om temperaturene vil holde seg oppe, sier Borander.

Les også: NOAA: Juli varmeste måned noensinne globalt

Våt helg

I Nordland og Troms kan folk forberede seg på nok en sommerhelg med nærmere 20 grader.

Det samme gjelder kysten av Trøndelag og Møre og Romsdal. Det vil de imidlertid oppleve noe nedbørgrunnet et nytt lavtrykk fra sør.

– Det meste av nedbøren vil komme fredag, men ellers vil de oppleve sommerdager som i Nord-Norge, sier statsmeteorologen.

Temperaturen vil bevege seg fra 15 grader og opp mot 20-tallet i helgen.

Sensommertemperaturen vil imidlertid ikke vestlendingene få glede av. Der vil temperaturen holde seg rundt 15 grader fra onsdag, for så å kanskje stige litt inn mot helgen.

– To lavtrykk som kommer inn i Norskehavet gjør at både vinden og regnbygene vil øke de nærmeste dagene. Det vil være litt av og på, men fredag og helgen blir desidert våtest.

Les også: Her kommer lavtrykket inn fra sørvest

Vått også i neste uke

I neste uke er det flere skoler som har skolestart. Da kan det være kjekt å vite om du skal ta med paraply eller solbriller på vei til et nytt skoleår.

- Det ligger an til å bli regn og regnbyger i vest og nord, i hvert fall i starten av uka, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Se videoen øverst i saken for å se hvordan været blir der du bor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.