RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli statsråd om Erna vinner

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Erna Solberg sier byrådsleder i Bergen, Monica Mæland, er «statsrådsemne».

Solberg la ingenting mellom da hun snakket om byrådslederen og mulighetene for å bringe Mæland inn i en Høyre-ledet regjering om to år, skriver Bergensavisen.

Solberg henviste allerede i åpningstalen sin til Bergen og politikken som føres der. Overfor BA utdyper hun hvor fornøyd hun er med hjembyen.

- Turnusordningen Trude Drevland initierte, som Christine Meyer fikk evaluert og vist at fungerte, er en viktig nyvinning. Bergen har også satset på lærere når det gjelder etter- og videreutdanning. Det er flere små og store ting som gjøres bra i Bergen. Også introduksjonsordningen for innvandrere, eksemplifiserer hun.

Snart valg
Høyre-lederen vil ikke legge seg for mye opp i hvem partiet samarbeider med lokalt, men erkjenner at samarbeidet mellom KrF, H og Frp er svært interessant med tanke på stortingsvalget om knappe to år.

- Det viktigste for oss er at Høyre er i posisjon i Bergen. Men det er flott å se hva de får til, og det er fint om de tre partiene fortsetter etter valget. Men jeg skulle helst sett det enda bredere da, med Venstre også.

Skulle Høyre komme til makten nasjonalt, er det - ironisk nok - ikke sikkert Mæland tar del i den lokale fortsettelsen.

- Hun er en av våre dyktigste. Hun har vist seg som styringsdyktig, og har dyp respekt hos bergenserne. I tillegg sitter hun i Arbeidsutvalget og legger linjene for partipolitikken vår fremover, sier Solberg.

For hun er ikke i tvil:

- Monica Mæland er absolutt et statsrådsemne.

- Fikk godt betalt
Mæland selv tar all rosen med stoisk ro.

- Jeg har jo betalt henne for å si alt dette, så det er godt hun holder avtalen, svarer byrådslederen og trekker på smilebåndet.

Mæland bedyrer at hun ikke bruker energi på stortingsvalget i 2013.

- Jeg bruker all min energi på Bergen og lokalvalget. Vi har nok å jobbe med der. De kommende månedene kommer til å bli knallharde, sier Mæland.

Hun klarer ikke helt å legge skjul på at rosen fra lederen varmer.

- Vi er alle mennesker. Jeg kan ikke late som om dette ikke er fint å høre. Særlig når det kommer fra en som Erna!

Les flere saker hos Bergensavisen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere