RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan bli streik i TV 2 Nettavisen

Sist oppdatert:
Meklingen mellom TV 2 og journalistene i TV 2 Nettavisen pågår fortsatt. Blir de ikke enige innen midnatt kan det gå mot streik for 39 ansatte.

Ved midnatt i dag går fristen ut for Norsk Journalistlag (NJ) og TV 2 Nettavisen hos Riksmeklingsmannen. Sluttmeklingen startet klokken 12 i dag og partene sitter akkurat nå i samtaler med meklingsmannen for å bli enige om en ny tariffavtale, heter det i en pressemelding fra Norsk Journalistlag.

Bakgrunnen for meklingen er at journalistene i TV 2 konsernet har en god pensjonsavtale. Etter at TV 2 kjøpte Nettavisen og overførte en del medarbeidere dit, vil ledelsen ta fra dem denne pensjonsordningen, og gi alle ansatte i den nye TV 2 Nettavisen en svært dårlig pensjonsordning. Også ferie og lønn er temaer som må plass i løpet av meklingen.

De siste dagene har flere av de ansatte funnet at det er uheldig å ikke være organisert i en konfliktsituasjon, og antallet NJ-medlemmer i bedriften øker stadig. Til sammen er det nå meldt plassfratredelse for 39 ansatte.

NJ krever at de ansatte i TV 2 Nettavisen skal ha en pensjonsavtale på tilsvarende nivå med den ordning som er i resten av TV 2 konsernet. En slik avtale sikrer likebehandling av alle medarbeidere i bedriften.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere