RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
KOSTBAR KOLLEKSJON: Med sine 3200 dukker har Giovanni Madonia verdens største Barbie-samling.
KOSTBAR KOLLEKSJON: Med sine 3200 dukker har Giovanni Madonia verdens største Barbie-samling. (Illustrasjonsfoto, SCANPIX)

Kan bli styrtrik på dukkesamling

Sist oppdatert:
Man skal ikke le av menn som samler på Barbie...

(LXUS.no) Hvis du er en av de mange som har ledd av menn som samler på dukker, så vil du trolig ønske at du kunne bitt av deg tungen akkurat nå.

LES OGSÅ:
Også motoren er rosa
Slik samler du kunst på budsjett

For det er ikke bare eksentriske millionærer og milliardærer som kan skryte av sjeldne samlinger. Den sicilianske portneren Giovanni Madonia som er bosatt i Docklands i Øst-London er nemlig den lykkelige eier av verdens største Barbie-samling.

Har ikke plass til alle

Barbie, hvis 50-årsdag er blitt feiret med brask og bram i år, har kommet i et utall utgaver siden fødelen i 1959. Madonia eier 3200 av disse. Noen av dem har han fått skviset inn i sin lille London-leilighet, mens 1000 av dem koser seg i hjemmet hans på Sicilia.

MANGE VARIANTER: Barbie har kommet i en rekke utgaver gjennom sine 50 år. I år er jubileet hennes blitt feiret med brask og bram.

Ifølge LuxuryLaunches begynte 32-åringen å samle på dukkene som 12-åring, og da han først var bitt av basillen var det ingen vei tilbake. Samlingen hans består av en hel del sjeldne Barbie-utgaver, blant annet Versace-modellen og en i porselen.

Millionverdi

Men å samle på dukker som tenåringsgutt var ikke lett. Madonia ble konstant mobbet for sin noe typiske jentehobby, men i dag er han glad han ikke ga etter for presset. Samlingen hans er nemlig antatt å være verdt en million kroner!

Den som ler sist, ler som kjent best...

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere