*Nettavisen* Nyheter.

Kan denne mannen lese barnet ditt?

Derek Ogilvie hevder han kan lese tankene til barnet ditt. - Jeg bryr meg ikke om at folk er skeptiske, sier han.

24.01.07 15:48

(SIDE2:) Onsdag starter «Den synske barnepsykologen» opp på TV3. I programmet følger man Derek Ogilvie som hevder han kan «lese» hva små barn tenker, og dermed fortelle desperate foreldre hva det er den lille egentlig vil ha.

Rett over høyre øye
- Jeg har et sted jeg går til i hodet mitt hvor jeg kommuniserer med barna. Det ligger i frontallappen rett over mitt høyre øye. Jeg går der for å komme i kontakt og sende og motta beskjeder fra barna. Jeg får beskjedene i tre former, statiske bilder, følelser og jeg får av og til en film avspilt med lyd og bilder som om jeg er i barnets hjerne og ser ut gjennom øynene deres. Filmen er alltid sett fra barnets synspunkt, forteller Ogilvie til Side2.

Videre forteller han at barna forteller ham akkurat det de vil. Han har ingen kontroll over hva som blir sagt.

- Det er akkurat som å søke inn en radio. Jeg finner stasjonen eller frekvensen som barnet sender fra og når jeg får kontakt med barnet får jeg informasjonen jeg trenger fra dem.

Jobbet som medium
Dermed kan Derek starte arbeidet med å finne ut hva som er problemet til barnet og hvordan problemene kan løses.

- Jeg støtter alt ved å fortelle foreldrene ting og detaljer som ingen andre enn de vet. Presis og forbløffende informasjon slik at de vet at jeg snakker med barna deres, forteller han.

Skotten skjønte at han evnen til å kommunisere med barn i 2002 da han jobbet som medium.

- Jeg skulle hjelpe en dame å kommunisere med en avdød slektning. Men jeg endte opp med å oppdage at jeg fikk like sterke signaler fra damens høyst levende to år gamle datter, sier han.

Serien, som i England har blitt sendt på Channel 5, har skapt diskusjoner. Mange hevder Ogilvie er en bedrager og at rådene han kommer med er slike som alle kan gi.

Bryr seg ikke om kritikk
- Det bryr jeg meg ikke om. Bevisene er de spesifikk og utrolige detaljene jeg får fra barnet. Hvis jeg var en svindler hvordan har det seg da at jeg vet pin-kodene til kredittkort og alarmkoder? Hvordan kan jeg da komme til bunns i problemet og løse problemet for barnet umiddelbart? Spør han.

- Jeg er ekte - og neste måned skal jeg forsøke meg på The $1 Million Randi Challenge for å bevise det.

I en av de første episodene får vi se Derek hjelpe alenemoren Emma som sliter med 2 år gamle Teegan. Teegan blir et helt annet barn etter å ha møtt Derek, men barnepsykologen kan ikke hjelpe alle barn.

- Jeg kan ikke hjelpe barn som ikke kommuniserer med meg telepatisk. Jeg vet innen 20 sekunder om jeg kan hjelpe barnet eller ikke, forteller han.

I tillegg til tv-serien «Den synske barnepsykologen» gjør Derek Ogivile live-show som medium. I tillegg kan alle som vil kontakte ham via hans nettside.

«Den synske barnepyskologen» har premiere på TV3 onsdag klokken 20.30

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.