Gå til sidens hovedinnhold

Kan drepe på nytt

Aktor mener mannen som tok livet av Ragna Elida Christensen (61), Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44), kan drepe på nytt.

Onsdag la aktor i saken ned påstand om 21 års forvaring med en minstetid på 10 år.

– Det ligger for liten sannsynlighet til at han blir frisk med det første og faren for gjentakelse er stor når han selv i retten hevder han hører stemmer i hodet, sa aktor, førstestatsadvokat Ole B. Sæverud, ifølge Nordlys.

Aktor la til grunn at drapene hadde skjedd under særdeles skjerpede omstendigheter.

- Til det kan man legge til grunn antall drepte, antall knivstikk, at det skjer hjemme hos dem og på en tid av døgnet de sover, sa aktor.

Da 39-åringen forklarte seg i retten i forrige uke, erkjente han ikke straffskyld etter tiltalen for drap.

Les det sterke vitnemålet: - En ut-av-kroppen-opplevelse

Til politiet har han forklart at han ikke hadde sovet på ti døgn før drapet, og at han hadde ruset seg.

- Stemmene sa jeg måtte drepe to til

Han fortalte også at han hadde hørt stemmer si at han måtte drepe minst fem personer for å få møte sin døde kjæreste igjen.

Deretter beskrev tiltalte hvordan han hadde tatt en kniv, brutt opp døra til hovedetasjen der han leide og hvordan han hadde drept husvertene og en annen kvinne som var i huset.

- Stemmene i hodet sier jeg må drepe enda to personer til, men det klarer jeg ikke nå, forklarte 39-åringen til betjenten og uttrykte også at det ikke var uoverensstemmelser mellom ham og huseierne, ifølge vitnemålet.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg