RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan drepe sexlysten permanent

Sist oppdatert:
P-piller kan drepe sexlysten. Selv etter at man har sluttet med dem.

(SIDE2): Det er en velkjent bivirkning ved p-piller at kvinner får nedsatt sexlyst. Det skyldes at pillene senker testosteronnivået i kroppen ved å hindre produksjonen i eggstokkene. Og det er nettopp testosteron som sørger for sexlyst både hos kvinner og menn.

Andre seksuelle problemer som dempet eller manglende orgasme og smerter i forbindelse med samleiet er også satt i forbindelse med p-pillebruk

Frem til nå har forskere antatt at disse problemene opphører når kvinnene slutter å ta p-piller. Men nå viser nyere forskning at disse problemene kan være vedvarende og permanente selv etter at kvinnen har sluttet med dem.

De amerikanske forskerne Irwin Goldstein og Claudia Panzer fra universitetet i Boston har undersøkt 125 unge kvinner med seksuelle problemer. Av de 125 brukte 62 p-piller, 40 hadde brukt dem tidligere og 23 hadde aldri brukt p-piller.

Forskerne målte kvinnenes produksjon av stoffet SHGB, som hindrer produksjonen av testosteron i eggstokkene.

SHGB-nivået var syv ganger høyere blant brukerne av p-pillene. Men det holdt seg ganske høyt selv hos de som sluttet med pillen. Hele tre til fire ganger så høyt.

- Det er mulig at det merker kvinner resten av livet, sier doktor Irwin Goldstein til magasinet New Scientist ifølge Mozon.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere