RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan drømmepåsken smelte bort?

SAVNET PÅ HAFJELL: Vennene til den savnede 22-åringen har ikke sett henne siden midnatt. (Illustrasjonsfoto).
SAVNET PÅ HAFJELL: Vennene til den savnede 22-åringen har ikke sett henne siden midnatt. (Illustrasjonsfoto). Foto: Thomas Rud (MEDIEHUSET NETTAVISEN)
Sist oppdatert:
Mindre snø enn normalt flere steder.

De siste ukene har store deler av Østlandet opplevd varme temperaturer for årstiden. Snøen smelter raskt, men enkelte steder i Norge kan fremdeles håpe på appelsiner og, forhåpentligvis, godt skiføre til påsketuren.

Sjekk været der du bor her!

- Generelt har det vært en god del snø, men noe mindre i lavlandet. Det store spørsmålet er jo om det blir for varmt eller ikke og om dermed snøen smelter, sier førstekonsulent Stein Kristiansen ved seksjonen for klimainformasjon ved Meteorologisk institutt til Nettavisen.

Snøfattig
I deler av østlige fjellområder er det mindre snø enn vanlig på denne årstiden. På Hafjell og Lillehammer viser statistikken det mest snøfattige året siden 1971.

- På grunn av den strenge kulda man opplevde i november og desember var det også mye klarvær. Det blir dermed tørr luft og lite fuktighet i lufta. På grunn av kulda har ikke snøen smeltet før det har kommet påfyll av ny. Dermed kan det noen steder virke som det er mye, men det ligger mange prosent under det som er normalt, fortsetter Kristiansen.

Sjekk om ditt hjemsted er over eller under normalen her!

- Unormale mengder
Tirsdag viser kart fra Meteorologisk Institutt og Norges vassdrags- og energidirektorat at det er aller mest snø i vestlige fjelltrakter og i indre strøk nordover i landet. På enkelte steder her er det fra to til fire meter.

Sjekk snødybden fra ulike steder i landet her!

På Geilo var eksempelvis snødybden fra 50 centimeter til en og en halv meter, mens langs norskekysten fra Florø i vest til Kragerø i øst er det tilnærmet snøfritt.

- Selv om det ikke er de store snømengdene så har vi fått unormalt store snømengder langs Skagerak-kysten. Temperaturen her har vært kald i hele vinter og da samles den snøen som kommer seg opp, forklarer Kristiansen.

Sjekk om du har hatt en snøfattig eller snørik vinter her!

Snø i april?
Han tror snøen i høyereliggende områder vil bli liggende – i hvert fall i fjelltraktene på Vestlandet og i Nord-Norge.

- Til påsken vil nok mye av snøen være borte i lavlandet og i områdene rundt Oslo. Men man skal aldri si aldri. Hvis det kommer kaldluft inn kan det komme snø også i april, sier Kristiansen.

Sjekk hvordan skiføret er ulike steder her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere