RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan du avsløre et falskt smil?

Sist oppdatert:
Kan du se om en person viser ekte glede eller smiler falskt til deg? Ta testen her.

(SIDE2): De fleste av oss er svært dårlig på å avsløre et falskt smil, hevder BBCNews. En mulig forklaring på dette er fordi det er lettere for folk å komme overens hvis de ikke alltid skjønner hva andre virkelig føler.

Ekte glede
Falske smil ser imidlertid veldig ofte like ut som ekte smil, men det er likevel små forskjeller. Det er fordi smilene kommer fram fra ulike muskler, som er kontrollert av ulike deler i hjernen.

Falske smil kan fremføres med viljen, og du smiler blant annet med den bevisste delen av hjernen og musklene i kinnene som trekker opp munnen.

Oppriktige smil er derimot styrt av den ubevisste delen av hjernen, og skjer derfor automatisk. Når vi føler glede, sendes signaler gjennom den delen av hjernen som står for den emosjonelle prosessen. Musklene i munnen beveger seg, men også musklene som beveger kinnnene, det gjør at øynene trekkes oppover og øyenbrynene går litt nedover.

Forskere har skilt mellom oppriktige og ekte smil ved å bruke et system kalt Facial Action Coding System (FACS), som er utviklet av professor Paul Ekman ved Universitetet i California og doktor Wallace V. Friesen ved Universitetet i Kentucky.

Klarer du å se om en person smiler oppriktig?

TA TESTEN HER.(ekstern link)

Smil er et grunnleggende følelsesuttryk og en grimase hvor mange av musklene i ansiktet trekkes sammen. Spedbarn begynner å smile omkring seks uker gamle, ofte når de ser andre ansikter.Smil brukes som oftest for å uttrykke glede og vennlighet, og smilet tolkes derfor vanligvis positivt over hele verden. Å smile gjør at hjernen produserer mer endorfin, som i sin tid minsker smerte. (Wikipedia)

Følg med på våre helsesider her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere