Gå til sidens hovedinnhold

– Kan du gå barbeint ute nå?

Det tok helt av i Elmholt barnehage da Apa, Elfie og Ted fra «Vennebyen» plustelig kom på besøk.

ABBEDIENGEN: Rett før det hele braker løs kan man høre en knappenål falle inne på avdelingen til Trollhassel i Elmholt barnehage. Spente barnefjes lyser i mot undertegnede journalist, men smilene forsvinner i det de oppdager at det kun er hun som skal ta bilder.

Med dyrene på plass

Hvor blir det av gjestene de egentlig venter på? Har elefanten Elfie satt seg fast i døren nede?

– Jeg har aller mest lyst til å leke med dem alle sammen i snøen nede. Tror du apen, Ted og Elfie kan gå barbeint ute nå? undrer en liten gutt mens han spent venter på svar.

De trenger ikke vente lenge. Plutselig står de der alle sammen; Apa, en apekatt i politiuniform, Elfie, en elefant i brannvesenet og Ted, en teddybjørn i ambulansetjenesten. Og barna, de hyler av glede.

Satset alt på suksess

«Vennebyen» er Norges største internasjonale barne-tv-satsing noensinne. Den TV2-sendte serien er nå solgt til utrolige 150 land, og vises på språk som russisk, arabisk og engelsk. Serieskaper og politimann Carl Christian Hamre satset alt for å få i gang serien. Fem år senere har familieselskapet gått fra to til 40 ansatte.

Nå er gjengen på Østlandsturné før de inntar Folketeateret med forestillingen «Bestevenner med blålys» lørdag 11. februar.

– Kan elefanten fly?

Men torsdag var det altså Elmholt barnehage som hadde gleden av å ha den omfangsrike gjengen på besøk. Et besøk som uten tvil falt i smak.

– Er den lommelykten ekte Apa? Kan ikke du danse litt med meg, da? spør en lyslugget gutt mens han titter nysgjerrig på den lodne og velvoksne rollefiguren han kjenner så godt.

Det dras i haler og klemmes på neser. Flere av barna undrer, forståelig nok, på hvordan elefanten Elfie klarte å komme seg helt opp i andre etasje i barnehagen. Et par av dem mener den naturlig forklaringen på det må være at Elfie, i tillegg til å kunne noen triks på dansegulvet, kan fly.

Målet til «Vennebyen» er å gi barn gode kjøreregler for hvordan de blir en god samfunnsborger. Nettopp derfor hadde gjestene med seg et knippe reflekser til barna, som ble svært godt mottatt.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere