RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan du gentleman-triksene?

STORSJARMØR? Med disse triksene blir du en ekte gentleman.
STORSJARMØR? Med disse triksene blir du en ekte gentleman. (Shutterstock)
Sist oppdatert:
Ti gester som smelter ethvert kvinnehjerte.

(LXUS.no) Likestilling er vel og bra, men det er forskjell på lik lønn for likt arbeid og det å behandle en kvinne som en av gutta. Mange moderne menn har glemt kunsten å imponere en kvinne - enda det slett ikke er så vanskelig som man skulle tro.

Det er nemlig de små tingene som teller, og dersom du er bittelitt observant, er det ifølge AskMen.com enkle trinn du kan følge for å bli en ekte gentleman.

LES OGSÅ:
Hvordan virke rikere enn du er
Kroppsspråket avslører rikdom

Tidligere har vi i LXUS gitt deg listen over ti ting ekte menn ikke gjør ute blant folk. Nå er det på tide å snu på flisa og lære deg hvilke ti ting du burde gjøre. Ifølge AskMen.com er dette de enkleste, men likevel mest effektive måtene å vise din kvinne at du både er oppmerksom, respektfull og veloppdragen.

10. Gå ytterst på fortauet

I gamledager var dette vanlig for at kvinnene skulle kunne skjule seg under balkongene, da nattpottene fortsatt ble tømt ut på gaten. I dag er kloakksystemet bedre utviklet, men du kan fortsatt gå ytterst for å beskytte henne mot sølesprut og trafikk. Intelligente kvinner vil sette pris på denne gesten.

9. La henne sette seg først

Noen moderne kvinner synes det kan bli litt for Ungkaren-klamt når daten insisterer på å trekke ut stolen for henne, men å la henne sette seg først er alltid god kutyme. Bli stående akkurat bittelitt lenger enn du må for å vise din respekt og gode manérer.

8. Pass på ordbruken

Fullstendig oversett i dagens samfunn, men banning tar seg virkelig ikke ut på en date. Banning er et tegn på dårlig ordforråd, og en ekte gentleman viser sin intelligens og høye standard ved å styre unna noe så usselt.

HOLD PARAPLYEN: Du kommer langt med gode manérer.

7. Bær paraplyen

En gentleman er alltid forberedt på dårlig vær, og når regnskuren kommer åpner du paraplyen og holder den over både deg selv og din kvinne. Dette viser både at du er flink til å planlegge og at du har evnen til å ta vare på andre. Om paraplyen din er i minste laget for dere begge, får du bare se å ofre deg for henne!

6. Følg henne hjem

Dette er veldig viktig. Du må kanskje ta en liten omvei, men det er din plikt å se til at hun kommer seg trygt hjem. Hun vil føle seg trygg, og du vinner poeng. Men pass på - poengene forsvinner raskt igjen om du forventer fysisk kontakt som gjengjeldelse! Ikke forvent at det skal føre til så mye som et kyss engang.

5. Gi henne jakken din

Kvinner velger stil fremfor komfort når de kler seg til fest. Og i et land som Norge er ikke alltid naturen på kvinnenes side. Er kvelden våt eller kald, skal du umiddelbart tilby henne din jakke. Det kan hende hun avslår, men vær ikke redd for å spørre igjen om det skulle bli enda kaldere. Og ekte mannfolk tåler vel å fryse litt?

4. Reis deg på bussen

Vi regner med at vi ikke trenger å fortelle deg at du alltid skal gi setet ditt på trikken eller bussen til gravide, syke eller eldre. Men om du virkelig vil imponere, kan du jo utvide repertoaret ditt og gi det til daten din. Ikke lag for stort nummer ut av det - da blir hun bare flau. Men vis at du setter hennes komfort foran din egen.

Livets aller beste sider - www.LXUS.no

3. Skru av telefonen ved bordet

Overraskende mange menn synes det er greit å avbryte daten for å ta en telefon, og vi i LXUS-redaksjonen ønsker en gang for alle å slå fast at dette er noe av det frekkeste du kan gjøre. Er du på date, så er du på date - og kvinnen du har med deg skal føle seg som den viktigste for deg.

2. Introdusér henne

Litt det samme som det med mobiltelefonen - ingen liker å føle seg oversett. Hvis du ikke introduserer henne for venner og kjente du tilfeldigvis skulle støte på, vil hun føle seg utafor og ukomfortabel. Og slike følelser genererer ikke en ekte gentleman.

1. Holde døren

Ifølge AskMen.com viser undersøkelser at 90 prosent av alle kvinner mener at dette er den beste måten å vise at man er en ekte gentleman på. Om du konsekvent slenger døren i fleisen på alle som til enhver tid kommer bak deg, viser det at du ikke eier respekt for andre mennesker - et karaktertrekk som aldri har fått noen til å stråle. Men pass på at du gjør det naturlig og ikke løper avgårde for å rekke døren før henne.

Har du et tips til LXUS? Send det hit!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere