RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan du lage noe godt av 230 sorter frukt og grønnsaker?

Sist oppdatert:
Fordelen med en lang, forfrossen og guffen vinter, er at gleden over våren blir enda sterkere. Nå er det tid for å nyte lyset, varmen og de lange kveldene. Og friske, norske grønnsaker. På Ultra kan du meske deg med 160 sorter grønnsaker og 70 sorter frukt!

Tar du en tur i frukt- og grøntavdelingen på Ultra Sandvika, finner du en sprudlende, ung turbosjef med nykål i høyre hånd, blomkål i venstre og kjærlighetsfrukt bak øret. Anniken Pettersen (24) er egentlig hudpleier, men fant ut at agurkskiver egner seg bedre i salaten enn på øynene. Og til tross for både utdanning og arbeidserfaring innen hudpleie, er det hos Ultra hun har jobbet lengst og føler hun har fremtiden sin.

– Jeg begynte faktisk her allerede som 15-åring ved siden av skolen og har jobbet i flere avdelinger. Da jeg ble tilbudt jobben som avdelingsleder i frukt og grønt passet det meg perfekt! Jeg er blitt kjempeopptatt av mat og er nysgjerrig på å prøve både nye oppskrifter og skaffe kundene mine nye og attraktive produkter. Kom og spør oss – vi har masse gode tips og fristende oppskrifter vi gjerne deler!

Nå er de norske grønnsakene her!
Den unge damen leder butikkens mest fargerike avdeling og dens åtte medarbeidere. Nestleder er faktisk lillesøster Christine – så på Ultra Sandvika er det søstrene Pettersen som «ruler»! Og like om hjørnet i kolonialavdelingen er mutteren sjef og passer på at avkommet står på.

– Det er så deilig nå som alle de ferske, norske grønnsakene kommer! Her på Ultra er heldigvis både ansatte og kunder like opptatt av gode råvarer, så det er kun det beste som gjelder. Og kundene er utålmodige etter de norske varene og spør daglig etter nykål, nypoteter, blomkål, purre, vårløk, løk i bunt, sellerirot og norsk asparges. Særlig nykål og nypoteter. Husk at nykålen skal koke kort! Bruk den til kålstuing, kålrulletter, i wok eller rå i salat. Eller legg den på grillen (se egen oppskrift lenger ned), oppfordrer avdelingslederen.

Noe å tygge på!
Anniken Pettersen har ambisjoner både på egne og Ultras vegne og ble i 2009 nominert i NM for frukt og grønt.

– Det var veldig spennende, men jeg endte på den forsmedelige 4. plassen, akkurat utenfor pallen. Derfor må jeg jobbe enda hardere i år – for i 2010 skal jeg på pallen! I mellomtiden håper jeg Ultras kunder kan få stor glede av de innbydende vårgrønnsakene og mine egne spesialoppskrifter, avslutter den ambisiøse og serviceinnstilte avdelingslederen.

Annikens grønnsaksoverraskelse
- Denne har jeg alltid stor suksess med når jeg har vennegjengen på grillkveld! Perfekt som tilbehør til alt av grillmat!

Kutt opp løk, vårløk, søtpotet, paprika, nypoteter, gulrot og del noen sjalottløk. Legg alle grønnsakene i et dobbelt lag med aluminiumsfolie. Hell over Sweet Chili-saus og krydre med Potetkrydder (Ultras egen serie). Pakk sammen folien, legg rett på grillen i 20-25 min.

Nykål på grillen
Del et nykålhode i 4-6 biter (avhengig av størrelse) så du får båter av kål. Legg kålbåtene på hvert sitt stykke aluminiumsfolie. Finhakk hvitløk og strø over sammen med havsalt og pepper. Pakk sammen folien, og legg på grillen i 5-10 min. Server kålbåtene med serranoskinke og parmesanost! Fantastisk kveldskos på lyse vår- og sommerkvelder.

Søstrene Pettersens smoothie
Du trenger isbiter, jordbær, mango og sitronmelisse. Kjør frukten, isbiter og noen blader sitronmelisse i blender. Tilsett eplejuice til passe konsistens. Server! Utrolig godt og kjempe enkelt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere