*Nettavisen* Nyheter.

Kan du sandal-reglene?

Slik går du fra teit til trendy i sommermånedene.

09.06.09 09:56

(LXUS.no) Det smerter oss å si det, men dessverre er det mange som ennå ikke har fått med seg at det er strenge moteregler å forholde seg til for menn som ønsker å plante labbene i et par sandaler. Og før vi glemmer å nevne det - velstelte tær er et absolutt minimumskrav!

Klikk på bildet for å forstørre.

MER MOTE:
Slik avslører du en fake Rolex
Hvordan velge riktig frisyre
Hvordan ødelegge et antrekk
Syv plagg alle menn bør ha i skapet

Men det er flere ting du bør være klar over før du bytter ut vinterstøvler og lette vårsko med enda lettere og luftigere sandaler nå i sommermånedene. Stol på oss - og gutta i AskMen, som har kommet frem til denne überviktige listen over sandalreglene alle menn må kunne:

Ikke velg offroad-sandaler

Disse er virkelig noe av det minst pene som er å oppdrive på sandalfronten. Noe så stygt må selvsagt være et resultat av at stil har måttet vike for komfort, men selv om de er aldri så behagelige på føttene vil de ødelegge imaget ditt uansett hva du bruker dem til. Skal du på fottur? Bruk skikkelige støvler, ikke teite sandaler.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke hipt å være hippie

Birkenstock-sandalene er for hjemmebruk. En ekte herresandal skal være sofistikert og ikke minne om gamle damers fotformsko. Birkenstocks er dessuten dyre og langt fra vannavstøtende, så på stranden er de rett og slett ubrukelige.

Sokker er fy-fy!

Har du ennå ikke fått med deg at sokker ikke hører noe sted hjemme i en sandal? I så fall må du seriøst vaske ørene dine, pusse brillene og begynne å abonnere på et moteblad eller to. Sokker i sandalene er den verste sandal-synden du kan begå. Fryser du på tærne, sier du? Bruk sko da, smarten!

Styr unna klumpfot

Store, tunge og klumpete sandaler - a la Dr. Martens - har ingenting med sommer å gjøre. Sommersandaler skal være lette og luftige, og om du går med noe som ser ut som en tømmerflåte på føttene blir det ikke akkurat elegant.

La oss slippe slippers

Med mindre du er en fotballspiller i førstedivisjon eller høyere som skal bevege deg fra innbytterbenken til garderoben uten å få fotsopp, er det ikke under noen omstendigheter lov til å bruker slippers. Uansett hva du bruker dem til, vil det alltid se ut som du kommer rett fra fotballtrening uten å ha skiftet først.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Så hva skal du egentlig gjøre for å se bra ut i sandaler? Her er tre gode tips:

Klikk på bildet for å forstørre.

Skaff deg litt x-faktor:

Å finne en herresandal som både er enkel og elegant er ikke lett, men sandaler med kryss-stropper er et godt alternativ. De er enkle og behagelige å ha på, med bare to remmer i x over vristen. Styr imidlertid unna enkelte varianter i uekte skinn - da blir du fort seende ut som din egen bestefar.

Tanga for tærne:

Tanga-badebukse er aldri greit, men tanga på føttene er en annen sak. Havaiana-flipflops i gummi med en liten stropp mellom tærne finnes i alle mulige farger. I tillegg tåler de fuktighet og er så rimelige at du kan unne deg flere par.

Klikk på bildet for å forstørre.

Pung ut for kvalitet:

Dette trenger ikke nødvendigvis å loppe deg totalt, men om du har noen kroner å avse, vil et par lysebrune flipflops i antikk-inspirert skinn bli din trofaste følgesvenn sommeren igjennom. De passer like godt på stranden som på gaten, og til board-shorts som til jeans og piké-trøye. Komfortable er de også.

Og sist - men ikke minst:

Pass på at føttene dine er velstelte. Ingen liker lange, gule tånegler eller sprukne hæler, og i dag er det helt ok for menn å ta en pedikyr. Tør du ikke la andre ta på føttene dine? Finn frem neglsaks, fotbad og skrubb og gi deg selv en overhaling innenfor hjemmets fire, trygge vegger.

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag