RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan du slå verdens raskeste på SMS?

Sist oppdatert:
67 sekunder brukte James Trusler på en meget spesiell tekstmelding. Det ga plass i Guinness’ rekordbok. Sjekk meldingen og prøv selv.

Den britiske telefoningeniøren forbedret sin egen verdensrekord i hurtigskriving av tekstmeldinger med nesten et minutt. Meldingen Trusler skulle skrive, lyder i norsk oversettelse slik:

- De skarptannede pirajaene av artene Serrasalmus og Pygocentrus er de blodtørstigste ferskvannsfisker i verden, men i virkeligheten angriper de sjelden mennesker.

I engelsk originalutgave inneholder denne meldingen 160 tegn, som Trusler gjorde seg ferdig med på 67 sekunder. Den 30 år gamle briten, som i 2002 vant det åpne australske sms-mesterskapet, beskriver metodene han bruker på nettstedet jamestrusler.com.

Han har brukt mobilen sin til teksting i åtte år, og sier han sender omtrent 500 meldinger i uken.

– Jeg og min kone Komila Chandra ble bedre kjent med hverandre takket være sms, forteller Trusler til den britiske avisen The Sun.

Britiske mobilbrukere sendte ifølge BBC i mars i år til sammen rundt 2,1 milliarder tekstmeldinger. Det var en oppgang på 80 millioner bare siden februar, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider torsdag.

PS! Lise Åsheim Pedersen fra Straumen i Nordland brukte i februar i år bare 57,09 sekunder på å sende den samme tekstmeldingen som James Trusler under et rekord-forsøk ved Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) i Trondheim.

Hun visste imidlertid flere dager på forhånd hvilken tekst hun skulle skrive, og fikk dermed god tid til å øve. Rekord-forsøket er sendt til Guinness for vurdering.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere