Gå til sidens hovedinnhold

- Kan få betydelige konsekvenser

Helikopterne står, og utover formiddagen øker faren for at også flyene blir holdt på bakken på Stavanger lufthavn Sola.

Askeskyen truer flytrafikken på Sola, men dagens tidligste flighter har kommet seg avgårde. De første flyene til Bergen, København, Oslo, Trondheim og Amsterdam lettet etter rute.

Fly til Aberdeen og London er innstilt.

– Askeskyen kommer så nær og er så tett at det kreves spesielle tillatelser til å fly. Vi har ikke fått beskjed om noen selskaper som har det, sier lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen til Rogalands Avis.

Men etter utover formiddagen øker faren for at flyene også holdes på bakken.

Avinor melder i en pressemelding kl. 09.15 at flyplassen ikke er stengt.

– I forbindelse med vulkanutbruddet på Island, har askeskyen beveget seg inn over luftrommet i Sør-Norge. Dette betyr at det kreves spesielle tillatelser for å fly. Luftrommet stenges ikke – men det enkelte flyselskap må ha en egen tillatelse til å fly under ulike klassifiseringene. Rutetrafikken vil langt på vei gå som normalt utover dagen. Det anbefales at passasjerene holder seg oppdatert via sine respektive flyselskaper. Stavanger lufthavn Sola er ikke stengt.

Flypassasjerer til og fra Stavanger lufthavn i dag må likevel belage seg på kanselleringer.

Hva som skjer videre utover dagen er usikkert.

– Prognosene ser dessverre ikke bra ut. Askeskyen kan få større innvirking på flytrafikken lokalt enn først spådd, slår prognosene vi nå har fått til så kan det føre til betydelige konsekvenser videre utover dagen i dag, sier Anker Lorentzen.

Flypassasjerer oppfordres til å sjekke status på flyplassens infosider på nett,

Helikopeterne står også og alle som etter planen skal reise med helikopter i dag bes kontakte selskapet de skal på oppdrag for.

Les flere saker fra Rogalands Avis her

Kommentarer til denne saken