*Nettavisen* Nyheter.

Kan få idrettsgalla-pris

Vålerenga er nominert når idretts-Norge hyller sine helter på Idrettsgallaen til helga.

08.01.09 12:42

Vålerenga Fotball, Norges Bandyforbund og Loddefjord IL er nominert til Inkluderingsprisen som deles ut av Idrettsforbundet i forbindelse med Idrettsgallaen på Hamar 10. januar. De nominerte har på en fremragende måte lykkes med å rekruttere, tilrettelegge og være nyskapende innen idrett for funksjonshemmede. Det er første gang prisen, som lyder på 100.000 kroner, deles ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vålerenga Fotball har etablert fotballag for to av gruppene som har den samlede betegnelsen, funksjonshemmede. Vålerenga United er et fotballag for utviklingshemmede som ble startet opp i 1998. I tillegg startet klubben Vålerenga Blindstars, som er det første fotballaget i Norge for blinde. Vålerenga har på en uredd og offensiv måte gitt synshemmede en mulighet til å delta i en av verdens største idretter.

Inkluderingsprisen kommer som et resultat av at alle særforbundene gjennom integreringsprosessen har tatt over ansvaret for de funksjonshemmede utøverne i sine idretter. Prisen går til en klubb, krets eller et forbund som har jobbet godt for å inkludere flere funksjonshemmede i norsk idrett. Den skal virke som en motivasjon for nyskapende initiativer og for videre arbeid. Ikke minst skal utmerkelsen gi inspirasjon til andre som ønsker å utvikle tilbudet til denne gruppen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.