RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan få idrettsgalla-pris

Sist oppdatert:
Vålerenga er nominert når idretts-Norge hyller sine helter på Idrettsgallaen til helga.

Vålerenga Fotball, Norges Bandyforbund og Loddefjord IL er nominert til Inkluderingsprisen som deles ut av Idrettsforbundet i forbindelse med Idrettsgallaen på Hamar 10. januar. De nominerte har på en fremragende måte lykkes med å rekruttere, tilrettelegge og være nyskapende innen idrett for funksjonshemmede. Det er første gang prisen, som lyder på 100.000 kroner, deles ut.

Vålerenga Fotball har etablert fotballag for to av gruppene som har den samlede betegnelsen, funksjonshemmede. Vålerenga United er et fotballag for utviklingshemmede som ble startet opp i 1998. I tillegg startet klubben Vålerenga Blindstars, som er det første fotballaget i Norge for blinde. Vålerenga har på en uredd og offensiv måte gitt synshemmede en mulighet til å delta i en av verdens største idretter.

Inkluderingsprisen kommer som et resultat av at alle særforbundene gjennom integreringsprosessen har tatt over ansvaret for de funksjonshemmede utøverne i sine idretter. Prisen går til en klubb, krets eller et forbund som har jobbet godt for å inkludere flere funksjonshemmede i norsk idrett. Den skal virke som en motivasjon for nyskapende initiativer og for videre arbeid. Ikke minst skal utmerkelsen gi inspirasjon til andre som ønsker å utvikle tilbudet til denne gruppen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere