RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan få ni måneder

(Rogalands Avis)
Sist oppdatert:
Aktor har bedt om ubetinget fengsel i ni måneder for Trond Birkedal.

Aktor, politiadvokat Karsten Monsen, har bedt om ni måneders ubetinget fengsel for Trond Birkedal.

Birkedal, er tiltalt for seksuell omgang med en gutt under 16 år, for å ha filmet flere unge menn i dusjen uten deres vitende og for seksuelt krenkende atferd mot flere barn under 16 år.

Dommen mot Birkedal kommer neste torsdag klokken.

Fikk støtte
Psykolog Thore Langfeldt sa i retten i dag at livsførselen til Trond Birkedal var veldig vanlig blant menn som ikke vedkjenner seg sin seksualitet.

Psykologspesialist Thore Langfeldt ble i dag avhørt på telefon i saken mot Trond Birkedal.

- Oppførselen til tiltalte er i tråd med den forskningen vi har på dette feltet. Dette gjelder spesielt maskuline homofile menn som ikke vedkjenner seg sin seksualitet. De har merkverdige måter å leve ut sin seksualitet, sa Langfeldt til retten.

Advokat Arvid Sjødin spurte deretter om hva han synes om at Birkedal i et møte med tidligere generalsekretær Geir Mo hadde løyet om sin legning.

- Det er vanlig at homofile menn benekter sin seksualitet, og jeg opplever ikke dette som løgn, svarte den kjente sexologen, som også la til at han behandlet over hundre menn for den samme oppførselen. Og at 60 prosent av homofile menn var i samme kategori som Birkedal.

- Det eneste som hjelper er at de kommer i en voksen relasjon med andre menn. At de får oppleve en forelskelse, sa Langfeldt til retten.

På spørsmål fra bistandsadvokaten svarte han at han ikke kjente Birkedal.

Les flere saker fra Rogalands Avis

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere