RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan få «Star Wars»-base

Sist oppdatert:
Interceptor-raketter kan bli utplassert i Storbritannia som del av det amerikanske rakettforsvarssystemet «Star Wars», ifølge Pentagon.

Lederen for Missile Defense Agency, Trey Obering, avslørte ved en militærkonferanse i Washington denne uken at USA formelt har pekt ut Storbritannia som et mulig sted for utplassering av interceptor-raketter i Europa.

Rakettskjold
Rakettene er del av USAs planlagte «rakettskjold», som skal beskytte landet mot rakettangrep ved hjelp av land- sjø- og luftbaserte ressurser. Planen er å ha raketter utplassert i Europa innen 2010, melder The Financial Times.

Pentagon-talsmannen Bryan Whitman sier likevel onsdag at det ikke har blitt forhandlet om å utplassere slike raketter i Storbritannia.

Star Wars
Polen og Tsjekkia er allerede kjente kandidater, mens Ungarn ser ut til å ha blitt droppet, melder avisen.

Det er torsdag 23 år siden den daværende amerikanske presidenten Ronald Reagan lanserte sitt «Star Wars»-program. The Strategic Defense Initiative (SDI) gikk ut på å bruke laser- eller partikkelstråler montert på satellitter til å ødelegge atomraketter før de nådde USA.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere