RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kjetil H. Dale (TV 2)

Kan få Ulriksbanen for 1,5 millioner

Sist oppdatert:
Bergen kommune står klar til å overta Ulriksbanen hvis selskapet ikke får tilbake konsesjonen. Prisen blir i så fall 1,5 millioner kroner.

Kommunens leieavtale med Ulriksbanen AS varer ut 2011, og sier at kommunen kan kjøpe ut firmaet for parikurs når leieavtalen er gått ut. Paripris er det samme som egenkapital i selskapet, og i 2004 utgjorde den 1,5 millioner kroner.

Men en klausul i avtalen sier at dersom driftsselskapet mister konsesjonen til å drive taubanen, kan kommunen kjøpe ut firmaet til paripris. Ulriksbanen mistet nylig driftssertifikatet på ubestemt tid.

- Vi skal klare å hoste opp pengene som skal til for å overta selskapet. Vi vil ikke nøle med å kjøpe selskapet om de mister konsesjonen. Men hvis vi tiltrer, oppstår det en rekke spørsmål. Skal vi bli sittende som eiere? Skal vi leie det ut? Hvem skal drive det?, sier finansbyråd Henning Warloe til Bergensavisen.

Men det kan vise seg at Warloe har svar på spørsmålene allerede. Han forteller til BA at han er blitt kontaktet av mennesker fra hele landet som er interessert i å drive banen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere