Politiadvokat Cecilie Gulnes orienterte torsdag om innholdet i den endelige obduksjonsrapporten etter det politiet holder fast ved er drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Mens de to siktede nekter for å ha noe med drapet å gjøre og vil løslates, vil politiet holde dem på fortsatt besøksforbud og medieforbud i fire uker og fullstendig isolasjon i to uker.

- Ingen ulykke
Politiet kan på bakgrunn av den endelige obduksjonsrapporten fortsatt ikke si noe mer om hvordan eller når Sigrid døde, men de holder fast ved at det ikke var en ulykke.

- Jeg ber pressen om ikke å spekulere i hendelsesforløp og dødsårsak av hensyn til Sigrids familie, sa Gulnes.

Det hun ville røpe fra obduksjonsrapporten er at den ifølge politiet gir støtte for at Sigrid ikke døde som følge av en ulykke.

- Vi har ment at det ikke er grunnlag for å si at hun døde som en følge av en ulykke, og obduksjonsrapporten gir støtte for dette synet. Det er ikke holdepunkter i obduksjonsrapporten for at hun døde i en bilulykke, sa Gulnes til pressen.

- Mistanken ikke svekket
- De som kan gi oss det endelige svaret er jo gjerningspersonene. Og det er ingen andre mistenkte saken, understreket politiadvokaten og sa at politiet fortsatt er tidlig i etterforskningen.

Hun sa at mistankegrunnlaget er som for to uker siden og at mistanken ikke er svekket.

Forsvarer håper på løslatelse

Kjennelsen om fortsatt fengsling kommer senere i dag.

- Jeg håper og tror at han blir løslatt. Jeg håper retten har ryggrad og mot nok til det, sier 64-åringens advokat Heidi Ysen på vei inn til fengslingsmøtet i Oslo tingrett torsdag formiddag.

Politiet begjærer fortsatt fengsling i fire nye uker for de to mennene som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap på 16-åringen.

Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august fra Østensjø i Oslo. Hun ble funnet pakket inn i plast i et skogholt på Kolbotn én måned senere. To menn på 37 og 64 år ble pågrepet og siktet for forsettlig drap i saken.

De har sittet varetektsfengslet med brev- og besøksforbud siden de ble pågrepet 3. september.

Vil ha fire nye uker
Torsdag går den første fengslingsperioden ut, og i fengslingsmøtet i Oslo tingrett klokka 10 begjærte politiet fortsatt fengsling i fire nye uker for begge. Den siktede 37-åringen nekter straffskyld.

- Han har samtykket i ikke å være til stede i retten, men ikke i fengsling. Han fastholder at han ikke er involvert i dødsfallet, opplyser 37-åringens forsvarer John Christian Elden til NTB.

Den medsiktede 64-åringen krever seg løslatt og vil møte i Oslo tingrett.

Politiet krever fortsatt besøksforbud og medieforbud i fire uker og fullstendig isolasjon i to uker.

Dødsårsak er ikke klar
Obduksjonsrapporten som tirsdag ble overlevert politiet fra Rettsmedisinsk institutt, gir ingen klare svar om dødsårsak, åsted eller på hvilket tidspunkt jenta døde, melder TV 2.

Det skal imidlertid ha blitt klart at flere av skadene 16-åringen hadde da hun ble funnet sent om kvelden den 3. september, var påført etter at hun var død.

Det skal også ha blitt funnet blodspor tilhørende Sigrid i lagerlokalet disponert av 37-åringen.

Politiet avviser samtidig at Sigrid Giskegjerde Schjetne var offer for en trafikkulykke.

Reagerer på lekkasjer
Familiens bistandsadvokat Harald Stabell reagerte onsdag på lekkasjene om rapporten.

- Nå må politiet iverksette etterforskning for å finne ut lekkasjene kommer fra, sier Stabell til NTB.

Politiet planlegger selv å informere fra rapporten torsdag.

- Innholdet i rapporten må først bekjentgjøres for de pårørende og må også gjennomgås av politiet. Hva vi kan fortelle fra obduksjonsrapporten, kan vi foreløpig ikke si noe om. Rapporten er klausulert, men vi vil i noen grad kommentere den under en presseorientering torsdag. Før dette vil det ikke bli gitt noen kommentarer, het det fra politiet.

Forlenget fengsling
Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant natt til 5. august fra Østensjø i Oslo. Hun ble funnet pakket inn i plast i et skogholt på Kolbotn én måned senere. To menn på 37 og 64 år er pågrepet og siktet for forsettlig drap i saken.