Gå til sidens hovedinnhold

Kan ha blitt smittet av avføring

Avføring i bassenget kan være årsaken til at Louisa (4) og 33 andre barn ble syke i Tyrkia.

- Vi vet ennå ikke hva som er smittekilden. Vi venter fremdeles på prøvesvar, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Star Tour til Nettavisen.

Søndag kveld og mandag morgen ble 34 barn som ferierte ved Star Tours resort Blue Village Pascha Bay i Alanya i Tyrkia syke. Barna hadde diaré og oppkast og ble fraktet til sykehus. De aller fleste var ute av sykehus tirsdag.

Onsdag fortalte Cecilia Røsholm fra Oppegård i Akershus at hennes datter Louisa (4) ennå var svært dårlig og måtte forbli på sykehuset. Torsdag formiddag ble også hun skrevet ut av sykehuset.

Uhell i bassenget
Star Tour har har fått svar på 40 prøver tatt av badevann, kjøkken, drikkemaskiner og andre ting.

- Ingen av disse prøvene har vist noe unormalt, sier hun.

- Det vi nå vet er at et barn hadde et uhell i et av bassengene søndag ettermiddag. Dette ble oppdaget og tatt bort, og badevannet ble renset, men vi har fundert på om dette kan ha vært årsaken, sier hun.

Star Tour har gjennomført intervjuer med familiene til de 34 barna som ble syke. Spørsmålet nå er om alle disse barna var i det aktuelle badebassenget i Blue Village søndag ettermiddag.

Spiste våt pizzabit
Mammaen til Louisa (4) fortalte Nettavisen at hennes datter hadde spist en pizzabit som hadde blitt våt av bassengvannet denne ettermiddagen.

- Før Louisa ble syk hadde hun også fått en pizzabit, men pizza har jo vi også spist. Hennes pizzabit ble litt fuktet av bassengvannet fordi hun spiste den ved bassengkanten. Jeg tror likevel ikke det gjorde henne syk, sa Røsholm til Nettavisen onsdag.

Ennå er Louisa i Tyrkia med familien, men torsdag formiddag ble hun altså skrevet ut av sykehus.

- Louisa har nettopp ankommet hotellet. Hun går ennå på mye medisiner. Vi reiser hjem i morgen eller på lørdag, sier moren til Nettavisen.

Star Tour forsikrer overfor Nettavisen at de har ordnet hotellrom til familien slik at de blir boende i Blue Village Pascha Bay til de kan reise hjem med Louisa. Røsholm bekrefter at Star Tour har tatt grep for å bedre familiens situasjon, etter at hun uttrykte en viss fortvilelse over dette til Nettavisen onsdag.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus

Kommentarer til denne saken