RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ha blitt snytt for millioner

Sist oppdatert:
Staten har diskriminert mannlige pensjonister.

Regjeringen vil etterbetale enkemenn etter å ha blitt innklaget til EFTA-domstolen for diskriminering, skriver Aftenposten.

En lov fra 1976 har ført til enkemenn har blitt diskriminert i forhold til pensjonsutbetalinger, noe som har ført til at Staten skylder flere hundre millioner kroner.

Den norske stat har i ti år lovet å utbetale pensjon som enkemenn har krav på, men så langt har ikke Staten innfridd. 650 enkemenn med krav på etterbetaling har i mellomtiden dødd, men nå lover regjeringen å rydde opp i saken, skriver Aftenposten.

Loven fra 1974 førte til at enkemenn fikk redusert sin pensjon fra Statens pensjonskasse dersom de hadde annen inntenkt. Kvinner ble imidlertid ikke utsatt for lignende avkorting av pensjonsutbetalingen.

Norge ble dømt for fire år siden til å tilbakebetale pengene til berørte enkemenn fra 1994 fram til i dag. Alle berørte i tidsperioden 1976 til 1994 får imidlertid ikke penger. Det skyldes at Norge ble medlem av EØS først i 1994 og at EUs likestillingsdirektiv ikke har tilbakevirkende kraft.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere