Kan ha dødd av salmonella

Salmonella har trolig krevd sitt første offer. Bakterien er hovedmistenkt som dødsårsak for en Lindås-mann i 50-årene.

09.06.06 16:40

Den avdøde mannen skal ha spist dansk salami fra Grilstad og Mattilsynet advarer nå befolkningen mot denne salamien, selv om det ikke er stadfestet at mannen faktisk døde av salmonella-bakterien. Grilstad har allerede trukket den fra butikkhyllene, ifølge NRK Hordaland.

- Det er høyst uvanlig at noen dør av salmonella-smitte, sier kommunelege i Bergen, Øystein Søbstad til iBergen.no.

Han tror flere faktorer må ha spilt inn, dersom det viser seg at Lindås-mannen, som døde nylig, var smittet av bakterien.

- Det er bare en type salmonella-bakterie som er dødelig, og det er tyfoidfeber. Men denne er nesten fullstendig utryddet i verden og finnes bare i enkelte deler av Asia. De vanligste symptomene på salmonella er kvalme og magetrøbbel, men dersom man blir dehydrert kan det føre til hjerteproblemer, som i verste fall kan få dødelig utfall, sier Søbstad.

Han understreker at han ikke kjenner til dødsfallet i Lindås og uttaler seg på generelt grunnlag.

Kommunelegen anbefaler folk å være obs på matvarene de har hjemme, men mener det ikke er noen grunn til paniske tilstander så lenge det ikke er konstatert et utbrudd av bakterien.

Det er salamipakker fra Grilstad merket med holbarhetsdatoene 01.10.2006 og 01.12.2006 som ikke bør spises.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.