RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ha drept mer enn 10 kvinner

Foto: Scanpix (EPA Scanpix)
Sist oppdatert:
Mannen som holdt Jaycee fanget i 18 år, etterforskes nå som seriemorder.

Saken rundt Jaycee Lee Dugard har sjokkert en hel verden, og nå undersøker politiet om Phillip Garrido kan ha enda verre forbrytelser på samvittigheten.

Etterforskes for prostituert-drap
Politiet har ifølge Expressen gjennomsøkt huset til Garrido nok en gang for å finne bevis som knytter ham til flere mord på prostituerte på 90-tallet.

Kroppene til mer enn ti prostituerte har blitt funnet på et industriområde i Pittsburgh der Gearrido jobbet på 90-tallet. Kvinne skal ha blitt kvalt og knivstukket til døde.

San Francisco Chronicle navngir tre av kvinnene som Valerie Schultz (27), Rachael Cruise (32) og Jessica Frederick (24).

Politimannen Dan Terry sier til nyhetsbyrået Ap at politiet mistenker at Garrido kan ha vært involvert i disse drapene.

Garrido selv har ikke erkjent noe.

Fredag ble han fremstilt for varetektsfengsling, der 29 tiltalepunkter ble lest opp.

– Gikk på LSD
Ifølge Philip Garridos far skal livet tidlig ha gått dårlig for sønnen.

– Han var med i en motorsykkelulykke og begynte å ta LSD. Han begynte å selge dop. Han ble gal, fortalte Manuel Garrido til CNN.

LSD er også kjent som syre, og er et sterkt hallisunerende narkotisk stoff som kan endre menneskers personlighet totalt.

Han skal ikke ha snakket med sønnen på 20 år, og har aldri dermed aldri besøkt ham i hjemmet der han holdt Jaycee og de to barna fanget.

Var ikke alltid innelåst
Det begynner nå også å dukke opp rapporter om at Jaycee ikke alltid var innelåst, og at hun tidvis hadde kontakt med omverdenen. Hun skal ifølge Aftonbladet ha hatt mailkontakt med en av kundene til Garrido. Garrido hadde et eget trykkerifirma.

Han skal også ha vært på besøk hos Garrido. Den gangen skal han ha blitt møtt av en ung blond kvinne som Garrido hadde fortalt at var hans datter Allissa. Realiteten var at det var Jaycee.

- Det var hun som hadde laget designet, og det var hun som stod bak den kreative utformingen, det var hun som var geniet, forteller Ben Daughdrill til New York Times.

Kunne vært reddet tidligere
Politiet i California fortalte på en pressekonferanse fredag at Jaycee kunne vært reddet allerede for tre år siden.

30. november 2006 skal politiet ha fått en nødmelding. Innringeren skal ha fortalt at Philip Garrido hadde et telt i bakgården sin og at to barn lekte der. Samtidig skal det ha blitt sagt at han var psykisk syk og var en dømt sexforbryter.

Les også: Her ble hun holdt fanget

En enhet ble sendt ut til adressen, men bakgården ble aldri sjekket, og ifølge CNN skal aldri betjenten ha blitt informert om at Garrido var en seksualforbryter.

– Ingen av oss, spesielt de av oss i politiet, bør tro på et ord av det disse dyrene sier. Hvis sexforbrytere er sofistikerte, så er det når det kommer til å late som de er noe annet enn det de er, forteller sheriff Warren E. Rupf på pressekonferansen.

– Vi trodde åpenbart på alt han fortalte, og forsto ikke hva han var, forteller han.

– Vi skulle ha vært mer pågående, mer nysgjerrige – og snudd på en stein eller to. Vi misset en mulighet til å få en slutt på denne saken, slo han fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere