Kan ha funnet drapsvåpenet

Foto: (EIRIK HAGESÆTER, BERGENSAVISEN)

Politiet i Bergen bekrefter knivfunn etter drapet i Nattlandsveien.

29.04.11 21:25

– Jeg kan bekrefte at vi har gjort funn av en kniv som vi undersøker nærmere, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold til BA.

26-åringen som i går ble fengslet for drapet har erkjent at han stakk Paal-Andre Hamre med en kniv. Meningen var aldri å drepe, men en siste mulighet til å forsvare seg etter å ha blitt truet og utsatt for betydelig vold, har han forklart.

Les flere saker i Bergensavisen her

Må sitte i varetekt
Politiet har i flere dager søkt etter kniven både i og omkring huset i Nattlandsveien. Etterforskerne hadde mistanke om at et vitne kunne ha gjemt bort kniven bevisst, men Krogvold ønsker ikke å kommentere noe nærmere om omstendighetene eller hvor kniven ble funnet.

Det manglende funnet av drapsvåpenet var også en av grunnene til at 26-åringen tidligere på dagen i går ble varetektsfengslet.

Retten mener bevisforspillelsesfaren er stor, og at den siktede kan påvirke vitner og forklaringer dersom han blir løslatt.

Den drapssiktede bergenseren var preget av stundens alvor da han ble fremstilt for fengsling. Flere av hans nærmeste pårørende var til stede i rettsmøtet.

Fant hagle
I avhør har han forklart at han og en venninne oppsøkte leiligheten i Nattlandsveien tirsdag morgen fordi de hadde mistanke om at noen klær som var stjålet befant seg i huset.

Ifølge 26-åringen skal han gjennom vinduet først ha blitt truet med en hagle. Deretter skal Paal-Andre Hamre ha kommet seg ut på gaten og havnet i håndgemeng med ham.

Haglen ble senere funnet av politiet bak en sofa i leiligheten, men basketaket skal ha fortsatt både på fremsiden av huset og på baksiden i terrenget ned mot Brann Stadion.

Kunne stukket av
26-åringen sier han ble utsatt for kvelertak før han tok i bruk i kniven. Politiet mener siktede hadde gode muligheter for å stikke av ned mot Brann Stadion eller andre veier i minuttene før det dødelige stikket, og er tvilende til nødvergeteorien.

– Han har samtykket i varetekt for at politiet skal få ro til å etterforske saken, slik at de kan få bekreftet hans versjon av hendelsen, sier forsvarer Arild Dyngeland til BA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.