RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ha gjort funn av det savnede flyet

Det er dette flyet som er meldt savnet.
Det er dette flyet som er meldt savnet. Foto: Privat
Sist oppdatert:
To menn på 33 og 48 er savnet.


Det savnede mikroflyet er funnet nord for Vossevangen, men de to savnede personene er ikke funnet, opplyser Hovedredningssentralen til NTB.

Meldt savnet av arbeidsgiver

– I 10-tiden tirsdag fikk vi melding om en savnet person. Det er ting som tyder på at den savnede og en til var om bord i et fly som tok av fra Bømoen flyplass på Voss mandag etter klokken 16, sier lensmann Ivar Hellene i Voss lensmannsdistrikt til NTB.

De to mennene er 48 og 33 år gamle. En av dem ble meldt savnet da han ikke møtte på jobb tirsdag morgen. En av dem er medeier i det aktuelle flyet, og begge har tilknytning til Hardanger mikroflyklubb.

Voss flyklubb har søkt med fly i området rundt flyplassen. Ifølge Bergens Tidende deltar et Sea King-helikopter i letingen.

Kan ha landet

– Alt tyder på at de planla å lande på Bømoen flyplass i løpet av kvelden. Dette er et mikrofly som kan lande på et jorde. Et mulig scenario er at de har landet i fjellheimen uten mulighet for å ta kontakt, men vi frykter selvfølgelig at noe verre kan ha skjedd, sier Hellene.

– Med full tank har flyet en radius på 50 mil, men de har sannsynligvis ikke lettet med drivstoff til mer enn 25 mil, forklarer lensmannen.

Politiet i Hordaland ønsker tips om det savnede flyet, som er gult og oransje og av typen Savage Cub.

Leverte ikke rute

Jan Fredrik Fleischer Tønjum er formann i Voss flyklubb, som også bruker Bømoen flyplass. Han sier det ikke er nødvendig å varsle flyplassen om hvor man skal, og at det heller ikke ble gjort i dette tilfellet.

– Dette er en flyplass til ikke-allmenn bruk. Det betyr at flyene som opererer derfra gjør som de selv vil. Man trenger ikke melde ifra en rute til et flytårn, sier Jan Fredrik Fleischer Tønjum til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere