RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ha løst brystkreftgåten

Sist oppdatert:
Britiske forskere mener de har funnet en billig medisin som stanser utviklingen av brystkreft.

(SIDE2:) Sheffield Universitys forskerleder, Professor Robert Coleman, sier at dette kan være et stort gjennombrudd for brystkreftpasienter.

Stanser kreftsvulst
Forskerne har funnet ut at en billig medisin som tas for beinskjørhet har en stor effekt på spredningen av brystkreft når den tas sammen med cellegiftbehandling.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Zoledronic-syre eller såkalt bisfosfonatbehandling. som koster under 10.000 kroner i året, brukes i dag til å behandle beinskjørhet. Ifølge forskerne viser resultatene at stoffet, brukt med cellegift, stanser vekst av kreftsvulster i brystene. Kombinasjonen sørger også for at de ikke begynner å vokse igjen etter endt behandling.

Billig cocktail
Ifølge The Daily Mail er resultatene av forsøkene så bra at forskerne ikke ser bort fra at den nye «cocktailen» kan erstatte andre langt dyrere cocktailer som i dag benyttes i behandlingen av brystkreft. Det er godt nytt for et statlig helsevesen.

Den nye cocktailen er under full uttesting på 3000 kvinner og testperioden skal vare i seks måneder til. Om alt går etter planen, kan så den nye behandlingen settes inn i behandlingen av brystkreft.

- Dreper svulstene
De britiske forskerne har jobbet med finske kolleger med å koble en av de mest brukte stoffene for å bekjempe brystkreft, doxorubicin, med zoledronic acid.

Den finske forskeren, Ingunn Holen, går så langt som å si at den nye kombimedisinen dreper svulstene.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere