Kan ha navnet på mistenkte i Madeleine-saken

Foto: John Stillwell (PA)

Ny gjennomgang i Madeleine-saken kan føre til arrestasjoner.

17.05.13 16:18

Britisk politi har identifisert flere mulige mistenkte i Madeleine McCann-saken, melder britiske medier.

Etterforskere som gjennomgår savnetsaken på nytt har laget en liste over «interessante personer» som de ønsker å snakke med, melder Sky News fredag.

Savnet i seks år
Madeleine McCann forsvant like før sin fireårsdag i mai 2007. Lever hun, er hun nå ti år gammel.

Forsvant på ferie
Den nye gjennomgangen av saken begynte i 2011 i et forsøk på å finne ut hva som skjedde da jenta forsvant fra familiens ferieleilighet på Algarvekysten i Portugal.

Nye funn
Leder for drapsavsnittet ved Scotland Yard, Hamish Campbell, sier formålet med gjennomgangen er å se på savnetsaken med nye øyne. Gjennom dette arbeidet har man gjort funn både i forhold til etterforskning og tekniske bevis som kan være av interesse for portugisisk politi.

- Det er mer enn en håndfull mennesker som er interessante å snakke med, om ikke så for å sjekke de ut av saken, sier Campbell ifølge Sky News.

Portugisisk påtalemyndighet har tidligere sagt at det ikke er aktuelt å gjenåpne etterforskningen i saken, men det britiske initiativet i saken kan tvinge dem til å revurdere dette.

Campbell uttalte til pressen at det er mulig at Madeleine fortsatt er i live og sa han håper at deres nye funn blir fulgt opp fra portugisisk side.

Etterforskere fikk kritikk
De som fikk ansvaret for etterforskningen i Portugal måtte tåle mye kritikk for sitt arbeid. Blant annet ble Madeleines foreldre en stund utpekt som mistenkte, før påtalemyndigheten i juli 2008 kom til at det ikke var noen grunn til å koble dem til datterens forsvinning.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.