- Vi har ingen grunn til å si at dette drapet er begått i affekt, sier lensmann Arve Nordtvedt til Nettavisen.

Han sier at siktelsen mot 18-åringen kan komme til å bli utvidet fra forsettlig til overlagt drap.

- Den videre etterforskningen vil vise om vi vil utvide siktelsen.

Ikke overrasket
18-åringens advokat, Torfinn Svanem, er kjent med at siktelsen kan bli utvidet.

- Jeg er kjent med at politiet vurderer å utvide siktelsen til overlagt drap. Siktede vil ikke bli overrasket om siktelsen blir utvidet ut ifra det han selv har forklart, sier Svanem til dagbladet.no.

Oda Moe ble funnet drept i nærheten av en travbane i Skaun kommune søndag kveld.

Tidligere ble den siktede 18-åringen pågrepet i Oppdal. I løpet av avhør natt til mandag tilsto han at han hadde drept Oda Moe.

Uklart motiv
Motivet for drapet er fortsatt uklart. De to skal ha kjent hverandre fra sammen nabolag i Skaun, men lensmann Nordtvedt ønsker ikke å gå inn på hva slags forhold de to hadde utover at de «var kjent».

Han er også tilbakeholden med detaljer om hva de to skulle drapskvelden.

- Det ønsker jeg i utgangspunktet å ikke si noe om, siden det er mange vitneavhør som gjenstår, sier han til Nettavisen.

- Skulle på kino
Politiførstebetjent Odd Harald Fossland røper imidlertid deler av planene for VG Nett.

- Angivelig skulle de på kino, men kom aldri så langt, sier politiførstebetjent Odd Harald Fossland ved Skaun lensmannskontor til VG Nett.

Politiet tror at Moe ble drept mellom 18 og 19 søndag kveld. 18-åringen ble pågrepet i Oppdal i titiden samme kveld, på bakgrunn av en bekymringsmelding.

18-åringen og Oda Moe skal ha kommet fra samme nabolag, og 18-åringen var hjemme på perm fra førstegangstjenesten da drapet skjedde.