Gå til sidens hovedinnhold

Kan ha snakket med gjerningsmannen

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier at politiet kan ha snakket med personen som bortførte Sigrid.

Rohde poengterer likevel at nettet av informasjon som etterforskerne nå har samlet rundt bevegelser i Østensjø-området da Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant ikke er så finmasket at en gjerningsperson ikke kan ha klart å forbli anonym.

Siden 16-åringen forsvant har politiet jobbet med å kartlegge alle bevegelser i dette området. I dag har de snakket med så mange vitner at politiet har et godt bilde av hvem som gikk hvor og når da Sigrid forsvant.

- Dette nettet er ikke så finmasket at vi kan si at vi har snakket med gjerningsmannen, sier Rohde.

- Men dere kan ha snakket med ham?

- Ja, vi kan ha gjort det, sier Rohde.

Kan ha sett Sigrid
Politiet har en svært god formening om hvilken vei Sigrid gikk på fra venninnen da hun skulle hjem denne aktuelle lørdagskvelden. Det siste livstegnet fra henne er en sms som ble sendt klokken 00.15 der det sto «chillern hjemme». Mobilen ble senere funnet ved Østensjø Kanvasbarnehage noen hundre meter fra jentas hjem. Der ble også en sko og en sokk tilhørende jenta funnet.

-Vi er ganske sikre på hvor hun har gått, sier Rohde. Politiet er også rimelig sikre på at noen av vitnene har sett Sigrid, men de er ennå ikke 100 prosent sikre på dette.

- Helt sikre vil vi kanskje aldri bli. Vi kan ikke være helt sikre fordi det var flere jenter ute den natta, sier hun.

Sjekker om mulige sjåfører
En av personene politiet ennå jobber med å komme i kontakt med, er sjåføren av en rød eller burgunderrød bil som har blitt sett i området.

- Vi har fått inn en rekke tips på biler og navngitte personer som kan være bilen vi etterlyser. Dette jobber vi nå med å sjekke ut. Det er både tips som går på at «den mannen er litt rar og har en burgunderrød bil» og på personer med slike biler som har vært i området, sier Rohde.

Rohde poengterer at sjåføren av den røde eller burgunderrøde bilen først og fremst er et vitne fordi han har vært i området. Hun sier også at det kan vise seg at den «røde eller burgunderrøde bilen» ikke er rød eller burgunderrød når sjåføren blir funnet. Årsaken er at vitner som har sett bilen kan ha sett feil farge i mørket.

Et av mange spor
- På ingen måte. Dette er et av 300, 400, 500 tips. Det er absolutt ikke slik at vi tror sjåføren er noen gjerningsperson, sier Rohde og poengterer at sjåføren er interessant først og fremst fordi politiet vet at personen var i området og dermed kan gi et klarere bilder av bevegelser der den kvelden.

Også tidligere har politiet etterlyst sjåfører og biler som var i området ved Kanvasbarnehagen på Østensjø natt til søndag 5. august da Sigrid Giskegjerde Schjetne forsvant. Spesielt var det mye fokus rundt en mørk bil som hadde stått med lysene på utenfor barnehagen. Sjåføren av den bilen er i dag et vanlig vitne i forsvinningssaken.

Politiet har i dag ingen grunn til å tro at det ikke var Sigrid som sendte den siste sms-en. De har heller ingen informasjon som tilsier at Sigrid ble bortført noen andre steder enn fra barnehagen der mobiltelefonen, skoen og sokken ble funnet.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken