RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ha testet Nokia-kopier

Det beligske Forbrukerombudet trekker tilbake påstanden om at Nokias mobilbatterier er eksplosjonsfarlige. Etter samtaler med Nokia erkjenner belgierne at de kan ha testet piratkopier.

Torsdag holder Nokia en pressekonferanse der de forklarer seg rundt den siste tidens mange batterieksplosjoner. Nokia har hele tiden hevdet at det bare er uoriginale batterier som eksploderer.

Legger seg flat
Påstanden ble trukket i tvil etter at det belgiske Forbrukerombudet, Test-Aankoop, kunne vise til at de hadde testet en rekke batterier fra Nokia. Onsdag kveld trakk imidlertid Test-Aankoop påstanden, og det belgiske ombudet erkjenner at de kan ha gjort en tabbe.

"Fordi det finnes en rekke uoriginale batterier på markedet og noen av disse trolig har vært med i vår test, er våre resultater og konklusjoner basert på dette. Derfor har Test-Aankoop avtalt med Nokia at det skal gjennomføres en ny test, som bare omfatter nye batterier levert av Nokia. Testen vil bli gjort så raskt som mulig", skriver Test-Aankoop i en pressemelding.

Dansk Nokia-smell
Pressemeldingen ble sendt ut etter at Nokia var i møte med de belgiske forbrukermyndighetene.

Til tross for at det belgiske forbrukerombudet nå trekker sin påstand om at Nokia-batteriene er eksplosjonsfarlige gjenstår den samme påstanden fra lederen i dansk mobilforhandlerforening. Hans testet et batteri til en Nokia 3310 og opplevde akkurat det samme som testen i Belgia konkluderte med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere