RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ha video fra dødsulykken

HOLDT MINNESTUND: Flere var møtt fram for å minne de to som omkom da bilen de satt i kjørte utenfor kaikanten i Finnmark. Vilde til venstre og Mia til høyre.
HOLDT MINNESTUND: Flere var møtt fram for å minne de to som omkom da bilen de satt i kjørte utenfor kaikanten i Finnmark. Vilde til venstre og Mia til høyre. Foto: Kine Moxness Sandnes (FINNMARKEN)
Sist oppdatert:
Politiet i Vadsø har sikret videobevis fra ulykken som kostet Vilde (17) og Mia (19) livet.

Den siktede sjåføren etter bilulykken i Vadsø natt til 17. mai, har nå vært inne til avhør ved Vadsø politistasjon, skriver Finnmarken.

Politiet er imidlertid sparsomme med opplysninger rundt hva som har kommet fram i avhøret.

- Opplysningene som er framkommet i avhøret vil, sammenholdt med annet etterforskningsmateriale, kunne gi oss et svar på hvordan ulykken har skjedd. Ytterligere informasjon kan ikke politiet gi, sier politiadvokat Anne Cathrine Præsteng.

Videodata
Politiet har også tatt beslag i videodata fra et overvåkingskamera ved Shell-stasjonen, som ligger kloss inntil kaia.

- Vi kan bekrefte at politiet har sikret seg billedmateriale fra et overvåkingskamera i Vadsø sentrum. Politiet vil ikke kommentere innholdet, sier politiadvokat Præsteng.

Ulykkesbilen var en 4-dørs Honda Accord, 1995-modell. Det vil ennå kunne ta noe tid før resultatene på disse undersøkelsene er klare.

Dødsulykken i Vadsø natt til 17. mai krevde to unge menneskeliv. Mia Berg Kestilæ (17) og Vilde Morso Avseth (19) omkom begge i ulykken, mens to menn på 20 år kom fra det med livet i behold.

Tilkalte hjelp selv
Ifølge politiet var det en av de overlevende som tilkalte hjelp bare minutter etter at bilen havnet i sjøen, og politipatruljen var følgelig på stedet kort tid etter ulykken inntraff. Det samme var også ambulanse og redningsmannskaper fra brannvesenet.

- Alle etatene, samt Røde Kors hadde god beredskap pga. 17.mai feiringen, og redningsaksjonen ble iverksatt kort tid etter ulykken. På tross av dette ble utfallet av ulykken tragisk, sier regionlensmann Unni Pedersen i en pressemelding.

Pedersen berømmer den innsatsen som ble gjort av alle som deltok i redningsarbeidet.

- Både Vadsø og Tana kommunene opprettet raskt kriseteam for pårørende, og de to overlevende er også tatt hånd om og har fått profesjonell hjelp. En slik tragisk ulykke vil prege de involverte og våre små samfunn i lang tid framover, sier hun.

Les flere saker fra Finnmarken her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere