RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kan ha vært siste datafest

Sist oppdatert:
Søndag tok 5.000 datanerder med seg maskinene sine og forlot Vikingeskipet på Hamar. Det kan ha vært for siste gang.

(YEYE): Etter fem dager med høyhastighets nett-tilgang, pimpede maskiner og flerfoldige dataspill, var det søndag slutt for årets utgave av «The Gathering».

Kan være siste gang
Selv om datapartyet gikk sin vante gang, lå det likevel en demper på stemningen ettersom skattemyndighetene har pålagt arrangørene å betale rundt to millioner kroner i moms for billettinntektene de siste årene.

Hva synes du om skattekravet? Si din mening i bunn av saken!

- Skattemyndighetene påstår at data- og spillarrangementet ikke er kultur, og krever moms i millionklassen. Hvis de står på sitt, kan det bety at årets TG blir det siste, sier pressetalsmann Simon Valvik (20) til NTB.

Nerdedemo
Fredag ble det holdt en stor demonstrasjon mot myndighetene og skattekravet, hvor også flere politikere møtte opp.

Venstre-politiker Trine Skei Grande mener det er hårreisende av skattemyndighetene å kreve moms for arrangementet.

- Dette henger ikke på greip. The Gathering er frivillig ungdomskultur på sitt aller beste og skal derfor ikke ilegges moms. Skatteetaten er fullstendig på villspor i denne skane. De vet tydeligvis ikke mye om ungdomskultur, sa hun til Nettavisen langfredag.

- Når kulturminister Trond Giske synes dansegallaer for godt voksne skal være fritatt for moms, så skal i hvert fall The Gahtering være det, mener Skei Grande.

Får støtte fra forsker
Også medie- og kommunikasjonsforsker Bigit Hertzberg Kaare mener skattekravet er urimelig.

- Siden 1999 har jeg som forsker med spesialkompetanse på feltet ungdom og digital teknologi, fulgt utviklingen av The Gathering. Som fagperson vil jeg hevde at dette er et ungdomskulturelt arrangement, hvor sentrale elementer er uformell læring, blant annet gjennom spill og utviklingen av digital kompetanse, noe som står helt sentralt i myndighetenes læringsmål for barn og unge, sier hun til Hamar Dagblad.

Selv om arrangementet gikk rolig for seg, ble likevel fire personer pågrepet av politiet for besittelse og bruk av narkotika.

Siden 1992 har «The Gathering» blitt arrangert hver påske, og med stadig større suksess. I flere år ble arrangementet regnet som verdens største, men har blitt forbigått av det svenske «Dreamhack».

Hva synes du om myndighetenes skattekrav? Si din mening!

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere